• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Budem videl ovih dana kaj ga peče, pa javim.

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Ako ti propada papuča kad lagano pritišćeš kočnice onda bi mogao biti problem u glavnom kočionom cilindru.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
velim, desna papuča je uvjek tvrda, a ljeva propada do kraja, tek dok ozračim se otvrdne, ali drugi dan opet isto.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Možeš li zamijeniti mjesta lijevom i desnom glavnom cilindru?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Cilindri nisu isti.
Tu pomaže samo brusilica i švas aparat pa uglaviti gore Zeksove kočione, sa Ursusovima uvjek problemi.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Muha imaš možda koju bližu sliku od zekanovog sistema?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kod mene opet belaj..
iQHwDUt.jpg

Manjak dijelova je negdje na dnu diferencijala...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Možeš li zamijeniti mjesta lijevom i desnom glavnom cilindru?

Na starom tipu kabine može ali kaj bi dobil ? Lijevi celinder je ko i Zetorov a desni je duži jer je u njemu rasporednik , kod zetora oba ista ( kratka) a spaji ih rasporednik koji je po preko i iz njega idu lajtunzi u kotače .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Muha imaš možda koju bližu sliku od zekanovog sistema?
Baš i ne, moral sam ju malko skratiti.
Uglavnom dva cilindra i popreko iznad njih još jedan, malo je gužva ali da se uglazbiti.

Ovo je najbolji način za Ursana.
Jedan cilindar i kraj priče.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Željko, to sam videl več da je tak složeno, neko je nekad zaljepl sliku! Znači to bi bilo puno bolje rešenje, samo de nači takve šuplje vijke? Dok sam slagal kočnice na ovome mome de se šarafi štop šalter je bil loš gvint pa sam ga moral dati raditi jer u cjelom međimurju niko nije imal takav šaraf?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Kod mene opet belaj..
Manjak dijelova je negdje na dnu diferencijala...

Probaj magnetom, možda ti se posreči.
Fali ti, ventil, opruga i čep na kojem je O-ring te jedan mali droteni osigurač.
Ako ne onda pumpa dole i prsti unutra.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač pa baš se i ne kuži evo ja išel provjeriti na 69-ki celinderi su napred kak i na usri garant pašu sa rasporednikom (stari tip kabine) . 69,, ima nosač kabine onu cijev i na njega pašu njegovi tak da bi morali ina usra,, .(dođi provjeriti a i red bi bil da vidiš tvoj omiljeni traktor:icon_fU:)!!

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Thx Muha, malo je slabija slika ali kužim šta je pisac htio reči.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Muhač pa baš se i ne kuži evo ja išel provjeriti na 69-ki celinderi su napred kak i na usri garant pašu sa rasporednikom (stari tip kabine) . 69,, ima nosač kabine onu cijev i na njega pašu njegovi tak da bi morali ina usra,, .(dođi provjeriti a i red bi bil da vidiš tvoj omiljeni traktor:icon_fU:)!!
Možda sutra ako pem u berbu pristanem na čas.
Buš dal krug ili dva???

Kaj nema tvoj zeks rasporednik zašarafljen na kučište mjenjača?

Edit, ovi cilindri budu radili nebitno dali su smješteni napred ili otraga.
Samo treba malo brusilice i mislim da je problem ako bi se koristila bočna kosa.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Tek 50/60/70/77xx imaju noviji tip celindera , jedino kaj bi možda trebalo dosjed celindera lagano zabrusiti da bi bili bolje prema dole po mjerenju nebi ali mjere nekad znaju prevariti a bogme mi se ne skida da provjerim jer za sad rade kočnice . Kaj krug dva dobiš na Usraću pun rezervar zakopčamo neki priključak (vilice za bale su ionak gore) pa vozi Miško :icon_fU: Moj Zekan je imal noviji tip ali bila neka kombinacija struja kiper za prikolicu pa sem stavil nove celindere i rasporednik i lajtunge (povratil se na stari oprobani sistem )

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ako eventualni kvarovi idu na tvoju dušu ja bum se vozil.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Do sad ga vozilo bar 15-tak šofera samo dva su ga tunuli u sušionu tak da nemaš brige :icon_thumright:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Ovo sa zamjenom cilindra, koja na Ursusu nejde...može li se lajtung lijeve kočnice postaviti na desni cilindar i obratno? Ideja je detektirati mjesto problema: jel u kočnim ili glavnim cilindrima?

Najnoviji postovi

Na vrh