• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-360

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,345
Cilindre potucem unutra do kraja i obavezno ih podmazem da bi dulje trajali.
Muha, dali mast koju koristiš ne razlaže gumu ili su gumice (posebne) koje su otporne na ulja i mast ( osim ulja za kočenje, druga ulja razlažu gumice kočione).
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Tak je, ova ATE mast ne šteti brtvama u i na cilindru.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,345
Više bih voleo da imaju gumice otporne, trebam radit na jednom zetoru hidrauliku, no set za klip hidraulike i gumica u kompletu mi je sumljiva pa ču ugradit od hidrauličnog klipa gumicu i a probat ču ugradit i plastični prsten da štiti cilindar od habanja. Kad smo rastavili na klipu hidraulike nema gumice nestala - raspala se.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Tak je na svakom, raspadne se jer ju okrene....
Imaš za kupiti (barem kod nas) teflonskih manžeta, s njima nema brige a O rinzi koji su za brtvljenje razvodnika su i dalje gumeni (da barem jesu, sad su više plastični pa ga je problemćić ugurati u razvodnik) i nema brige, ne sjebe ih ulje nikad.
Od habanja štiti i u svrhu vođenja je karika na klipu ;)
 

Tomicaa

Novi član
Tu od
28 Stu 2020
Poruka
1
Nesto vise o tom traktoru ako moze namjeravam uzet taj traktor god. 1991. jel mozda netko zna do kad su se proizvodili?
Proizvodjeni do 94 ali kod nas na trzistu do rata 90 te.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Pitanje je iz 2009, onda je ursus proizveden 90-tih bil u cvjetu mladosti.
 

tamburash1

Novi član
Tu od
8 Lip 2020
Poruka
17
Pozdrav ekipa..
Kako sam od nedavno vlasnik C360, nemam nekog iskustva s njime.. ali sam primjetio jedan problemcic na prvom radu s njime. Naime, hidraulika ne pada, ne trza, sve radi ok, ali kao da mi je malo spora. kad povucem rucicu za dizanje, kao da pocne dizati nakon sekundu, dvije. koliko sam uspio pronaci po forumu, takav problem se javljao kod prljavog filtera hidraulike? gdje se on nalazi?
Probao bi prvo njega zamijeniti, pa ako je problem ostao, onda bi dalje "kopao".
Unaprijed zahvaljujem!
 

mkudric

Novi član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
26
Pozdrav,
Ako netko zna ili je možda radio. Imam malčer na ruci koji ima hidrulični pomak lijevo-desno i gore-dole. Sada radim tako da izmjenjujem crijeva po potrebi. Najviše mi treba lijevo-desno ali sa vremenom rada bez spojene hidraulike pada malčer. Ok, znam da bi možda trebao prepakirati klip da mi drži ali svakako bi pokušao omogućiti u radu pomak gore-dole. Znači trebao bi staviti hidrauličnu razvodnicu ako je moguće uopće. Ne znam, radi li pumpa hidraulike uvijek ili samo kod pomicanja ručice na traktoru gore ili dole? Može li se uopće tako nešto napraviti?

I imam još jedan problem. Kada stisnem kvačilo čujem nekakvo lupanje u mjenjaču ili kvačilu. Na puštenom se ne čuje. Takt lupanja je u brzini rada motora. Ako netko ima iskustvo koliko je opasno uopće koristiti takvog da ne napravim više štete.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Jedan Ursus više problema? Tak to kod njih obično ide.

Pumpa hidraulike radi kad je kardan ukljucen uvijek.

Izvoda imaš na poklopcu dva i možeš njima upravljati jednim dvosmjernim cilindrom, za više izvoda trebaš dodati vanjski razvodnik.

Kaj se lupanja tiče. Kad stisneš kvačilo, ako je ispravno trebalo bi odvojiti mjenjač od motora pa bi ja lupanje u mjenjaču isključil.
Po mojem problem je u kvačilu ili aksijalnom luftu u motoru pa tu negde nekaj lupa.
Za početak skini bočni poklopac na zvonu i vidi kaj ima unutra, da se nije koja capica, opruga ili nekak kaj vidiš rasteplo pa to lupa.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,928
Živko ne lupa, Živko pjeva.... ovi današnji odmah nakon ugradnje na nosač počnu cvrkutati.
 

Mata88

Novi član
Tu od
3 Velj 2021
Poruka
4
Pozdrav, odnedavno sam vlasnik C360. Primjetio sam da u oranju i malčiranju temperatura dođe na granicu zeleno/crveno. Budući da se na original satu ne može jasno vidjeti koja je temperatura, odlučio sam staviti drugi termometar sa brojevnom skalom. Pokušao sam izvaditi staru redukciju i ugraditi novu koju sam dobio s termometrom, ali ne mogu izvaditi staru, odšarafim do kraja i ne može se izvaditi, kao da je unutra nekakvo zadebljanje. Ostavio sam staru redukciju i stavio novu sondu i onda mi ne pokazuje ništa. Ima li netko neku ideju kako da riješim taj problem?
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
Nebi trebao da se grije baš toliko, pogledaj hladnjak da nije prljav, valjalo bi ga oprati i izvana i unutra.
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,568
Moguće je da je na toj staroj redukciji kamenac iznutra, pa ne želi van?
 

Najnoviji postovi

Na vrh