MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,303
Toga ima u ponudi od kad ima i HMT traktora u ponudi a to kaj ti nisi videl ne znači da nemaSpominje papirnate filtere koje je stavil umjesto sita, ja se sa takvima za ulje nisam susretal.
Nebi se čudil da ih danas ima u ponudi, mada sumnjam za ovakav tip filtera.
Ili mu je neko uvalil od goriva filtere kao zamjenu.
od kud je ta slika,tj di se to moze kupit?Ima, blokira se jedno mjesto, a na drugo ide klasični filter koji se mjenja.
Ja ni jednim slovom nisam rekel da toga nema, rekel sam da se nisam susretal s tim kak ni nisam.Toga ima u ponudi od kad ima i HMT traktora u ponudi a to kaj ti nisi videl ne znači da nema
Po mojem su i danas sita bolja za filtriranje i da su sto godina stara, kak i filter zraka mokri....Daj se odluči dal valja il' ne da dečkima velim di ovakvih komada ima il' kak da si naprave sami onaj sistem koji si prije par postova spomenul sa sigurnjakom na pumpi, kojeg sam ja na svojeg složili tam negde 2009/2010 i stavil sliku ovdje 2014, pa je to po tebi bilo nepotrebno jer ipak su sita 50 godina stara puno bolja za filtriranje, iako imaju po knjizi određen interval kad se mijenjaju.
Bravo nek si ti zguglal, ovo je za stavit gore i skinut dole ili još bolje na čavel objesiti
Obični filter bolje drži pritisak ulja na leru u odnosu na centrifugalni. Inače ja i dalje imam taj centrifugalni.Ja za drugo neznam. I ne sramim se toga. Nisam ni rekel da znam pa onda tražil forumsku pomoč preko nekog trečeg....
Kaj se mene tiče sita su (dok su čitava i redovito održavana) vrhunsko filtriranje ulja, kak i centrifugalni filter kojeg mnogi savjetnici skidaju jer ga neznaju popraviti kad se podere. Objašnjenje je da je klasični filter jednostavniji za izmjenu.
A sad ti ljudima reci gde ima pa nek svak napravi onak kak misli da je dobro