• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-360

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Samo čekam da se lee javi s idejom.
Ovo moram brzo kopirati da ne isklapi preko noći..ovo je dobro držati za arhivu.
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
Kaj se tiče pumpe volana.
Nju misliš napojiti iz čepa za ispust na reduktoru, na usis staviti filter, napojiti volan i onda povrat ubosti na mjerač?
Pa tako bi nekako išlo ali ne znam jel onda hidraulično ulje dosta gusto za hidraulični volan. Pa me sad zanima kako je to i na ostalim traktorima povezano da se tandem pumpa koristi npr za volan i hidrauliku
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
Pa stavio bi vanjsku pumpu da ne mora raditi kardan a i zbog toga jer kod nas ima dosta brda i kad npr orem nizbrdo i treba na kraju njive podignuti plug, on ne može(iako ima ulja na maksimumu) jer je njegova originalna pumpa dosta nazad i ne može onda u toj strani dobiti ulje, zato mislim da bi vanjska pumpa riješila sve te probleme. A kad već imam tandem pumpu mislio sam da spojim odma i volan.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
Ne znam kak je inače povrat izveden iznutra, ispod poklopca, na Zetoru /Ursusu, no na Sameu je uronjen u ulje.


Nije li usis je najbolje napraviti na poklopcu ispod hidrauličke pumpe,tam gdje ga zupčanici "ne bućkaju"?
Pogledaj na Universalu/Štoreu: tam je na sredini kućišta diferencijala.
Kak ti ono znaš reči, ne mješaj kruške i jabuke.
Same i Ursus nemaju ništ zaĵedničkog, ajd Univerzal, ima barem isto početno slovo....

Traktorska i hidraulika s kojojom si se ti jedinom susretal kad si kalač delal nisu ni blizu iste.
Sjecam se od prije sto let da je naš propovjednik uvijek preporučal povrat u dno rezervara a kad je napisal zakaj saznal sam i zakaj je to bolje.
Za traktor se ja baš i nebi s tim složil zbog uzbune u traktorskom rezervaru ulja.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
Pa tako bi nekako išlo ali ne znam jel onda hidraulično ulje dosta gusto za hidraulični volan. Pa me sad zanima kako je to i na ostalim traktorima povezano da se tandem pumpa koristi npr za volan i hidrauliku
Ja sam to radil na Ursusu, čak i jednom našem nažalost prerano otišlom forumašu.....
Ja sam se ubol otraga na poklopac na čep za ispust ulja a na mjesto pumpe sam ugural filter. Mislim da još imam negde i slike.
Tam od kud ti planiraš uzeti ulje ima najviše špene.
Ako mislimo na isti filter od Zeksa, vodi računa da je to povratni filter da ti nebu gust za usis pa pumpa nebu mogla nadojiti a i bojim se da se bu brzo poštopal bilo kakav.

Razumijem tvoj problem zbog nagiba ali možeš ti i novu rupu izbušiti bliže mjenjaču (ali ne bilo gdje) pa nagib nebu problem.
A možeš mu i veču količinu ulja natočiti samo treba eventualno malo poradit na odušku
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
Ja sam filter mislio da stavim na dolaz ulja do pumpe jer mi je to nekako tako logično, a tu gdje dolazi reduktor prednje vuče ima najviše ulja u bilo kojem položaju da traktor stoji i pumpa bi stalno dobijala ulje a filter je tu da prečistava ako ima špene, samo mi još nije jasno da li bi to ulje moglo da se koristi za orbitrol mada znam da za orbitrol ide ATF. Evo filtera na koji mislim....
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
Ima najviše ulja, ali i najviše špene.
Ja mislim da ti preko toga filtera pumpa nebu digla ulje. Ja sam stavil obični žičani i teško ga je povukla. Kad ga je jednom povukla dalje nije bilo problema.
Probaj pa bumo znali svi skupa jel ide.
Ti možeš staviti i trans hidraol u taj mjenjač a na njega bu radil volan sigurno. A možeš i filter zraka malo izmjestiti sa strane pa do njega dodati zaseban rezervar za ulje koje bi koristil samo za volan.
 

top_troller

Novi član
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
9
Pozdrav, imam pitanje vezano za manometar ulja.
Složio sam novi teleoptikov manometar na bloku gdje tvornički ide senzor ulja. Kada traktor radi na mjestu na nekom normalnom, ajmo reći ler gasu, hladan ili topao pokazuje dobar pritisak i tu je cager prilično miran (ne oscilira). U radu kada je traktor pod gasom cager je prilično nemiran tj. dosta oscilira (obično između 3 i 4,5 bara) i to sam primijetio da što je pod većim gasom to manometar više oscilira (što je veči gas to cager dobije veći "raspon kretnje"). Cager manometra je cijelo vrijeme u "zelenom" području, ali me brine ta oscilacija kada je traktor pod gasom.
Pošto dosada nisam imao manometar za ulje zanima me da li je to tako normalna pojava kod njih da dodavanjem gasa cager manometra krene oscilirati?
 

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,691
Pojavio mi se problem sa poskakivanjem hidraulike na Ursusu c 360. Danas sam ga morao sa sijačicom pošlepati desetak metara. Normalno kada sam ugasio sijačica se spustila. Kada smo ga počeli šlepati sijačica se nakon par metara digla. Lijeva ručica za regulaciju rada hidraulika bila je u gornjem položaju. Sada me zanima gdje tražiti grešku, u pumpi ili u dijelu od razdjelnika hidraulike do cilindra.
Promijenio cilindar, klip, gumice i sigurnosni ventil i drži kao novo. Stari cilindar imao je risove po cijeloj površini.
 

Najnoviji postovi

Na vrh