• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

V

vuk1

Guest
Re: uzgoj ljeske

krki javi se ako zelis kad ides prema belom manastiru ja sam ti usput!kada ti to ides?

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

petaak subota nedelja zavisi kad se dogovorimo

dblaz

Član
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
107

Krki ja sam u svom nasadu preko vikenda pa se možemo nać kad se budeš vračao kući ako ideš podravskom magistralom(preko D.Mihiljca) moj tel.098 908 66 11

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

Krki naravno da se vidimo samo nazovi kada ćeš doći jer meni ne odgovara samo subota od 13,00-17,oo sati.
Moja plantaža još nije uređena završno za jesen ali ima dana i za to,važnije je bilo pospremiti i polupati plodove a onda ćemo u poslove nove.
imam nešto i za podsaditi na mladom dijelu plantaže jer mi se nije primilo dosta sadnica..na žalost moju...pa
će i to trebati pripremiti do studenoga.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Ljesnjakovo ulje
http://www.piteba.com/eng/index_eng.htm

[youtube:ui69t75m]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xuLJoAYX2WM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xuLJoAYX2WM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube:ui69t75m]

V

vocar11

Guest

Lješnjakovo ulje, vrlo cijenjeno u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji...pogotovo za kožu...

Zna li se koliko košta ta cijedilica? I kako je šalju?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

http://www.piteba.com/eng/index_eng.htm
pise 100 eura i da salju TNT-om. Transprt za HR nebitrebao puno kostati, a kolika je mogucnost da te zeznu mi je nepoznato ....

Malo sam jos guglao i natrcao na ovaj jako zgodan blog http://www.shiningmountainmedia.com/blog/tag/piteba/ sa vrlo zanimljivim filmom
[youtube:2yv41w0a]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ko-IW8SdcKY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ko-IW8SdcKY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube:2yv41w0a]

L

LJEŠKO

Guest

Pozdrav svima !
Eto mi mali proizvođaći lješnjaka smo uglavnom pobrali plodove da li ručno ili strojno ovisno o mogučnostima. Mi koji smo brali strojno stekli smo iskustva sa strojevima kojima smo nabavili, koja su uglavnom različita ali svi se slažemo u jednom Facma nije riješila problem odvajanja kapice sa istarskog lješnjaka unatoć činjenici da smo dodatnu opremu platili preko 8 000 kuna i stoga se osječam prevarenim. Na ponudi koju sam dobio za nabavku novog stroja stoji cijena za dodatnu opremu ( kit čistaća i odstranjivač zelene kapice za istarski lješnjak) no u razgovoru sa dobavljačem koji ni sam nije siguran koji je to dio na stroju zaključujem da su talijani prodali nama nešto čega ili nema na stroju ili ne vrši funkciju za koju je namjenjen. Za vjerovati je da dobavljać nije dovoljno informiran o onomu što prodaje što ne znaći da nema moralnu obavezu da se primi u koštac sa proizvođaćem strojeva i iznađe rješenje koje bi dovelo do rješenja koje će zadovoljiti nas kupce strojeva. Stoga vi potencijalni kupci budite oprezni kod kupnje novog stroja da vam se nebi ponovilo isto. Mail sličnog sadržaja sam poslao u Italiju no odgovora još uvijek nema. :( :( :( :?: :?: :?:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Talijani... Mogao bi ja isto tako navesti primjer stroja za vrtnju novih tipova dizel pumpi visokog pritiska, kao i za čišćenja dizni ali eto... Stroj ne radi za osnovnu namjenu, a kamoli što drugo. Iako je bio sam talijan da ga instalira... Take money and run :lol:

karla

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
536

Koliko košta litra lješnjakovog ulja? Ova spravica mi izgleda kao igračka, i to samo za internu upotrebu. ali sama ideja nije uopće loša. Bravo Smiljane!
Lješko, žao mi je što si najvjerojatnije prevaren, veliki su to novci za taj sakupljač sveukupno gledano, a opet treba radne snage. Jednom kad nešto platiš i preuzmeš onda problemi ostaju samo tebi i tvoji su, ali u zapadnom svijetu koji nama prodaje sve to te stvari drugačije funkcioniraju, potpuno drugačije.
Trebaš se boriti do kraja protiv nepravde i ne samo ti, nego svi, možda će nama kasnije biti lakše, nećemo se sretati s problemima koje imate vi koji ste kupili strojeve. Nije utješno, ali eto..

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Evo samo da najavim svima koji ocekuju Krkija,,, on je krenuo u pohod sretno je stigao u Pitomacu i prije nekoliko trenutaka zavrsio svoj posjet kod mene,,,
Malo se popricalo te se kasnije pogledale lijeske, malo razmjenili iskustva kao i pokusali dogovoriti neke nove susrete,,
Kako je bilo, malo u slikama,,

Nazalost premalo je vremena jer o tom poslu dalo bi se i ohohoooooo,,,,,
i ko zna gdje bi nam bio kraj,,,
Pozz svima,, :partyman:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

karla kaže:
Koliko košta litra lješnjakovog ulja? Ova spravica mi izgleda kao igračka, i to samo za internu upotrebu. ali sama ideja nije uopće loša. Bravo Smiljane!
Da, slazem se da je rijec o igracki, ali ako se uzme da je iskoristivost ulja od jezgre oko cca 50% (desetak posto od ljesnjaka u ljuski) koju kilu nacijediti se moze i takvim prirucnim ne pretjerano skupom stvarcicom.

Evo cijene na internet maloprodaji

npr. http://www.tigrus.hr/mirisniducan/shop.asp?cat=20
Lješnjak (Corylus avellana) hladno prešan 100mL 78,10 kn
Lješnjak (Corylus avellana) hladno prešan 1L 440,75 kn

ili

sa http://www.nebeski-dar.hr/index.php?pag ... &Itemid=35
200ml 165kn

@ljesko, nadam se da ti nisu isporucili sto su trebali i da ce ti to isporiciti bez dodatnog troska za tebe. A narocito nakon sto svi ovdje procitamo jer ne treba smetnuti s uma da puuuno vise ljudi ovo cita nego sto ima aktivnih clanova.....

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

Mislim da to ulje kod nas nema neku prođu , ali valja pokušati barem na malo--- :)
samo tko bi to kod nas kupovao u ova krizna vremena??? :x
A možda se i varam ??? ;)
Krkiju sretan put po Slavoniji,a ja ga očekujem sutra ,nadam se da će svratiti bar na kratko!!!

V

vuk1

Guest

Sinoc sam nasao na jednom mjestu 100ml ulja 108 kn ali sada nemogu naci na kojoj stranici!
Evo veceras sam dovezao drobilicu za ljesnjak!Koliko sam je malo isprobao cini mi se da ce jako dobro raditi ali je sigurno da ce trebati kalibrirati ljesnjak!Eh a sada treba napraviti kalibrator!

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

vuk1 ,koliko si platio drobilicu
i je li to serijska proizvodnja ili nešto posebno samo za tvoju uporabu?
Dali je to na valjke ili sistem ploča ...
opiši nam malo

V

vuk1

Guest

cijena 4500 kn
nije serijska proizvodnja!to mi je radio jedan inzinjer strojarstva privatno u fusu kod kuce!Izgleda ko srotara! :D
gore ima bubanj u koji sipas ljesnjak i pada na valjak koji baca ljesnjak u 15mm debelu plocu i dolje je ljevak kroz koji pada!Ploca je pomicna da mozes regulirati debljinu ljesnjaka a moze se namjestiti da drobi i orase!
po nekim procijenama moze drobiti oko 7 tona za 8 sati!širina valjka je 40 cm!ma jako jednostavno a odlicno

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Moje misljenje je da paznju treba obratiti na lom vise no na kolicinu,,,
meni se do sad najvise sviđa sistem ploca jer on uz kalibriranje cini mi se daje najmanje loma,,
a kolicine, mislim da jos uvijek nije takva navala kod prodaje da se mora sve to odraditi u jednom ili dva dana,, :scratch
ili :?: :scratch

EDIT: ajd ako nije problem da bacis koju fotku cisto da vidimo na koji nacin to rade ingenjeri :mrgreen:

V

vocar11

Guest

cipiripi1967 kaže:
Mislim da to ulje kod nas nema neku prođu , ali valja pokušati barem na malo--- :)
samo tko bi to kod nas kupovao u ova krizna vremena??? :x
A možda se i varam ??? ;)
Krkiju sretan put po Slavoniji,a ja ga očekujem sutra ,nadam se da će svratiti bar na kratko!!!

Ako dobru "prođu" imaju suncokretovo, maslinovo, bučino ulje....onda ne vidim razloga zašto ne bi i lješnjakovo, bademovo i orahovo ulje imalo isto dobru "prođu"...stvar je u marketingu i trudu oko toga da se i tu nađe dobar otkupljivač...farmaceutsko-kozmetičke industrije imaju ogramne potrebe za takvih proizvodima...

Ne znam da li obraćate pažnju na skupe televizijske reklame gdje reklamiraju razno razne proizvode za kosu, kožu, tijelo....u najgledanijem terminu kada je centralni dnevnik takve megalomanske firme plaćaju sekundu oglašavanja po čak 500,00 kuna...stoga vjerujem da bi proizvodi kao što su ulja imale dobre otkupljivače samo se treba potruditi i naći dobrog otkupljivača ovdje a ako ih ovdje nema onda ih ima sigurno vani...da ne spominjem i raznorazne ljekarne, biljne firme.....

Najnoviji postovi

Na vrh