karla
Član
- Tu od
- 20 Ruj 2008
- Poruka
- 536
Re: uzgoj ljeske
Na temu poljoprivredne emisije mogu samo da dodam da se radi o sadnji baš kao jabuka-gusto na žici kao potporanj!!!
2500 sadnica / ha!!!!
Sadnja istarskog duguljastog kao osnovne sorte + rimski oprašivač!!!!
Sadnice osigurava gospodarstvo Moulis!!!
Prinos po 1 ha je 5000 kg!!! Kod naše sadnje 5x4 je 2500 kg/ha???!!!!!!!!!
U puni urod dolazi nakon 5 god. Naša sadnja-klasična nakon 10 godina????!!!!!!
Proračun podizanja 1ha ovakvog nasada je kao i kod jabuke rekoše oni 34 000 eura.
Ovo su 100 % informacije iz navedene emisije....
Ja sam bez komentara, tko voli nek izvoli.
Jedino bi me zanimala rasprava na ovu temu za 5 godina!
Moj lješnjak je napunio 5 godina i ulazi u 6. godinu, taman da uhvatim punu rodnost u 7. godini kad pomaknuše granicu pune rodnosti na 10. godinu. Ja bi nagodinu najrađe sav nasad da izvadim i posadim ovu novu sadnju i taman za 5 godina berem duplu količinu-vrijedi razmisliti !!!!
Prodaja ovogodišnjeg ploda, čista jezgra, sve na sitne količine i to 40 kn/kg. Ide vrlo teško.
Na temu poljoprivredne emisije mogu samo da dodam da se radi o sadnji baš kao jabuka-gusto na žici kao potporanj!!!
2500 sadnica / ha!!!!
Sadnja istarskog duguljastog kao osnovne sorte + rimski oprašivač!!!!
Sadnice osigurava gospodarstvo Moulis!!!
Prinos po 1 ha je 5000 kg!!! Kod naše sadnje 5x4 je 2500 kg/ha???!!!!!!!!!
U puni urod dolazi nakon 5 god. Naša sadnja-klasična nakon 10 godina????!!!!!!
Proračun podizanja 1ha ovakvog nasada je kao i kod jabuke rekoše oni 34 000 eura.
Ovo su 100 % informacije iz navedene emisije....
Ja sam bez komentara, tko voli nek izvoli.
Jedino bi me zanimala rasprava na ovu temu za 5 godina!
Moj lješnjak je napunio 5 godina i ulazi u 6. godinu, taman da uhvatim punu rodnost u 7. godini kad pomaknuše granicu pune rodnosti na 10. godinu. Ja bi nagodinu najrađe sav nasad da izvadim i posadim ovu novu sadnju i taman za 5 godina berem duplu količinu-vrijedi razmisliti !!!!
Prodaja ovogodišnjeg ploda, čista jezgra, sve na sitne količine i to 40 kn/kg. Ide vrlo teško.