Podravec
Član
- Tu od
- 4 Velj 2009
- Poruka
- 89
Re: uzgoj ljeske
Istina što bono kaže.
Ja sam platio prenamjenu u jedanaestom mjesecu i rekli mi da će me zvati kad će izaći na teren.
Još jedna info - prošli tjedan sjeli mi poticaji za podizanje nasada (2.5 ha lješnjaka) za prošlu godinu, bit će da imaju para
bono kaže:Evo danas pitao u katastru u Koprivnici glede promjene kulture (oranica ili livada u voćnjak). Njima je "prvi glas" da za promjenu kulture više ne bi oni bili nadležni (Državna geodetska uprava), odnosno da bi za to po novome trebalo ići "privatnom" tj. ovlaštenom geodeti.
Uglavnom, barem kod nas je onako kako je Bobić napomenuo. Po čestici oko 230 kuna u kešu, 90 kuna u biljezima, te još 50 kuna u kešu provedba novog stanja. Postoje kombinacije da jednim zahtjevom možeš prenamjeniti više čestica, odnosno iskrcaš manje love, no te čestice trebaju biti u istoj katastarskoj općini. Službenici u katastru sam upoznao sa Zvonisovim slučajem, bila je iznenađena no i rekla kako postoje velike razlike od područne službe do područne službe, odnosno postoje poprilične razlike u radu tako da je moguće i takvo nešto :scratch
Istina što bono kaže.
Ja sam platio prenamjenu u jedanaestom mjesecu i rekli mi da će me zvati kad će izaći na teren.
Još jedna info - prošli tjedan sjeli mi poticaji za podizanje nasada (2.5 ha lješnjaka) za prošlu godinu, bit će da imaju para