mogao bi biti divljak ( šumski ), ako je sitni, ili nekakva podvrsta lamberta!
ja bih dao ruku odrezati da sam vidio jos slika i komnatare onoga tko je rado ... da nije s ovog foruma http://www.svetbiljaka.com/Forums/v...ostorder=asc/highlight=lesnik/start=1020.html
Pozdrav ,
imam jedno pitanje , da li neko zna nešto o ovoj slici od koga je ili gdje se izvorno nalazi . Mislim da se vidi stabljika ljeske , ja bi u stvari nešto takvo radio pa me zanimaju iskustva i mane ( samo bez psade jer ovo mi se čini previše opasno )
Uploaded with ImageShack.us
Sto se tice gnojidbe nisam jos nista ali planiram ovisno o vremenskim uvjetima, pa gospodinu koji se bavi gnojivima obecavam kontekt a mozda i daljnju suradnju, radim nesto i na nekom svom web sajtu pa mozda cak i udruzimo snage, problem je samo nedostatak vremena,,,
D&D pravi analiticar koji je nekima od nas otvorio i neke nove vidike, koliko vidi i podigo malo aktivnost jer nam je tema gotovo zamrla, svaka cast na tome,,
Svi bi mi koliko vidim neke pare mlatili al bojim se da ce to lose zavrsiti po nas,, nisasm neki pesimista ali nista mi se lijepi putu ne pokazuju,,,
Doc ce nama neki Todoric pa cemo i mi kao i sva stoka sitnog zuba radit dok ce oniil netko drugi omastiti brk, oprostite sto nas tako nazivam jer nekako mi to najprikladniji naziv,,,
Ma jebi ti lovu mi bi trebali biti zadovolji time da smo na friskom zraku da imamo sto raditi, da za do ne trebamo nikakvu dozvolu(za odlazak na svoje) i da nista ne trebamo platiti za to sto radimo i disemo cisti zrak, nismo ni svjesni koliko toga dobivamo besplatno,,,
Nekada me boli glava od silnog analiziranja, ima dana kad bih odustao i od analiziranja a i pojavljivanja ovdje. Puno je to nepozanica za izračun dosta točne formule. Druga je stvar ako se ide saditi 1,2 ha ili kod ljudi koji su povukli lovu od države za podizanje nasada. Kad bih nekome prezentirao ovo što sam do sada analizirao zaboljela bi ga glava. Ali po meni drugačije ne ide.
Prvotno su bile 3 kombinacije a sada ih ima više od 10 a većina se dijeli opet u a,b,c. Ne vidim se u kombinaciji da zasadim 5 ha (koliko mislim da se može stići radom uglavnom vikendima) jer slobodnog vremena ionako nemam.
Mislim da sam već nekima rekao; u zadnjih mjesec dana sam našao više od 10 nasada koji se prodaju...Jučer sam bio s čovjekom koji je prvotno htio lješnjake i orase ali odlučio se na orase,a njegov frend na lješnjake, no manje od 1 ha. Bilo mi glupo objašnjavati mu da će se više napatiti dok to očisti i proda nego uzgoji do punog roda. Zasada većina traži 15 kn/kn u ljusci te očišćenog 40-45 kn,ali (uvijek ima to ali) nađoh i po 30 kn....par njih ima po 1ha te to prodaju uz koješta drugo. Svaštarenje opet na nivou.
Jeste li znali da se za neke namaze kao što je nutela koriste neki sirupi koji su coctail otpada pri krckanju lješnjaka i ulja, 1kg košta 2,5 a soja nadopuni masu lješnjaka....drugim riječima 1kg toga zamijeni oko 10 kg lješnjaka....
Danas sam prešao 170 km po brdima par sela u slavoniji u potrazi za zemljom. Ima nekih zanimljivih parcela,ali ne znam koliko bi koštale. Ovih dana ću staviti par slika. Čini mi se gotovo idealno, blago brdovitio. Van sela...a pristup od asfalta nije daleko. Ima jedno zanimljivo selo u slavoniji koje ima par naseljenih kuća a oko njega stotine hektara zapuštenog zemljišta no cesta je tako loša da nisam mogao kombijem proći.