R
rkrajcic
Guest
rkrajcic jel dikocid nešto slično kao deherban samo od herbosa? imam jjoš par pitanja
po čemu ti se stajnjak bolji pokazao od 7/20/30! jel zbog boljeg napredovanja stabala u mladom voćnjaku ( t je stajnjak apsolutni car ), ili daje bolju rodnost ( tonažu ) u starom? tj. da li je stari voćnjak, da bi povećao prinos, bolje gnojiti stajnjakom ili "sedmicom".
takvu bubu sam imao lane u svom nasadu! mislio sam da je to gusjenica napravila, ali po ovim
tvojim slikama, bit će da je to ta bubalistojed napravila. jedno manje stablo mi je oglocala do "kosti" i to u 10mj prije nego je list otpao. stablo je izgledalo, izdaleka, kao da ga je nekakva paučina prekrila dok ne priđeš bliže i vidiš da je list oglodan. ali nije bilo veće štete nego na jednom stablu i ove godina nisam primjetio takvo što, a nisam ni tretirao sa ničim!
činimi se da si formirao nasad nešto kao nisko stablo! ili je grm? dosta gusto sve izgleda na slikama pa nisam skužio! koliki si prinos imao po Ha u 10toj godini?
jesi istočni ili zapadni slavonac?
svašta me zanima, a vjerujem i sve ostale? jedva čekamo da se neko novi pojavi na forumu da nam ne "umre" tema, a tek sad če nam forum trebati zbog lakšeg plasmana!
To je isto sredstvo samo su ime promjenili
Što se stajnjaka tiče ovako: mladi mi lješnjaci puno bolje napreduju u odnosu na stari nasad i ako ovako ostane doći ce godinu dana prije u puni rod a što se starih tiče količinu još nemogu odrediti ali su puno krupniji nego dosad.
Oblik krošnje je grm ali se zadnjih godina jako raširio tako da sam prinuđen na zimu rezati svaki drugi.
Stari nasad mi je na 1ha površini i unazad tri godine sam imao 3 t osušenih lješnjaka u ljusci sto je moglo biti i bolje ali je bila velika suša u 6 i 7 mj pe se nisu ispunili jezgrom kako treba,a lani je voda napravila stete.
Iz D.Miholjca sam i također mislim da je svima nama u interesu da razmjenjujemo iskustva.
Što je s udrugom?Jel još uvjek postoji?
Posljednje uređivanje od moderatora: