Jedno pitanje, pošto nam se bliži berba, da li je moguče sušenje lješnjaka u sušari za žitarice (kukuruz), pitanje se najviše odnosi na eventualni lom koji bi nastao prilikom "mješanja", tj od puževa koji prenose-dižu lješnjak? Da li je netko to već tako radi molim Vaše mišljenje i eventualna iskustva oko sušenja. Nadalje koja bi bila maksimalna temperatura na kojoj bi se u tom slučaju lješnjak mogao sušiti. Unaprijed zahvaljujem.
Moj savjet je malčer sa batovima (možda malo lošija opcija od rotacione kose za ljesku) ali zato je univerzalniji; moći ćeš ga koristiti i za malčiranje drugih površina. Šteta je da kupiš priključak i onda ga koristiš samo za košenje u ljeski.Pozz drustvo
...da li uzeti malcer koji ima cekice-batove ili roto malcer (rotacionu kosu) ?
Slike su super, a i ovaj roto malčer s pomičnim diskom. Samo zatraži ponudu i dodaj trošak prijevoza. Čini mi se da ovaj pomični disk košta skoro koliko i sam malčer.
Za takve diskove mora obavezno biti ravan teren. O roto malčerima potraži info u temi o traktorskim priključcima.
Ma da samo mi za ljesku treba nemam nista drugo, a ako se isti posao napravi a jeftinije cu proci sa roto malcerom onda nema dvojbe. E sad zapalo mi za oko ovako nesto
http://www.strojarstvo-calopek.hr/ArtDetalji.aspx?Artikl=107999
Mislim da ce mi to taman odgovarati jer sam orezivao ove godine dosta da mogu prilaziti sto blize stablima, ustvari evo slike pa ocijenite.
Priprema za kupljenje
Trimerisanje i rezanje izdanaka
evo ovo je od jucer sakupljanje nakon onih kisa travu mozez gledati kako raste
Ciffareli sa kolicima rucne izrade ledja su mi se preporodila
Nadam se da sam dobro stavio slike nesto su izmenjali na imageshacku
ma da cijena i brzina su mi bitni, a sto se tice da mi zguli do zemlje to je samo prije berbe bitno tu cu se vec snaci kao i dosad kolega trimer. de mi reci nozevi jel se brzo trose? jer vidim da je to veca investicija kod malčera sa batovima