Jedno pitanje, pošto nam se bliži berba, da li je moguče sušenje lješnjaka u sušari za žitarice (kukuruz), pitanje se najviše odnosi na eventualni lom koji bi nastao prilikom "mješanja", tj od puževa koji prenose-dižu lješnjak? Da li je netko to već tako radi molim Vaše mišljenje i eventualna iskustva oko sušenja. Nadalje koja bi bila maksimalna temperatura na kojoj bi se u tom slučaju lješnjak mogao sušiti. Unaprijed zahvaljujem.
Moj savjet je malčer sa batovima (možda malo lošija opcija od rotacione kose za ljesku) ali zato je univerzalniji; moći ćeš ga koristiti i za malčiranje drugih površina. Šteta je da kupiš priključak i onda ga koristiš samo za košenje u ljeski.Pozz drustvo
...da li uzeti malcer koji ima cekice-batove ili roto malcer (rotacionu kosu) ?
Slike su super, a i ovaj roto malčer s pomičnim diskom. Samo zatraži ponudu i dodaj trošak prijevoza. Čini mi se da ovaj pomični disk košta skoro koliko i sam malčer.
Za takve diskove mora obavezno biti ravan teren. O roto malčerima potraži info u temi o traktorskim priključcima.
Ma da samo mi za ljesku treba nemam nista drugo, a ako se isti posao napravi a jeftinije cu proci sa roto malcerom onda nema dvojbe. E sad zapalo mi za oko ovako nesto
http://www.strojarstvo-calopek.hr/ArtDetalji.aspx?Artikl=107999
Mislim da ce mi to taman odgovarati jer sam orezivao ove godine dosta da mogu prilaziti sto blize stablima, ustvari evo slike pa ocijenite.
![]()
![]()
![]()
![]()
Priprema za kupljenje
![]()
Trimerisanje i rezanje izdanaka
![]()
![]()
evo ovo je od jucer sakupljanje nakon onih kisa travu mozez gledati kako raste
![]()
Ciffareli sa kolicima rucne izrade ledja su mi se preporodila![]()
![]()
Nadam se da sam dobro stavio slike nesto su izmenjali na imageshacku
ma da cijena i brzina su mi bitni, a sto se tice da mi zguli do zemlje to je samo prije berbe bitno tu cu se vec snaci kao i dosad kolega trimer. de mi reci nozevi jel se brzo trose? jer vidim da je to veca investicija kod malčera sa batovima