• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

T

tekic

Guest
Re: uzgoj ljeske

Pozdrav

Nadam se da će biti i više slika,no zanima me kada ćeš prskati i sa čim,gnojidba,prihrana i sa čim.

zbedenik

Novi član
Tu od
30 Ožu 2007
Poruka
22

krki kaže:
to bi trebalo poslikat recimo za jedan grm od pocetka do kraja tako da se vidi kako je izgledao grm prije rezanja a kako izgleda poslije po izgledu tj velicini tvojih ljeski ja svoje iz 2005 -e nemoram još rezat nego nagodinu prvi put i snimit recimo kamerom bi isto bilo dobro

Krki, a i ostali, kako ste prikraćivali sandnice prvo proljeće nakon sadnje (ukoliko je uzgojni oblik stablo). Na koju dužinu se sadnice prikraćuju i da li sa donji pupovi (blizu zemlje) uništavaju?

Hvala

V

vuk

Guest

Biti ce jos slika!Prskati cu negdje u 3mjesecu sa plavim kamenom a onda cu se pridrzavati ovog plana: Obrisan neispravan link.

A sto se tice prihrane razbacati cu u krug oko grma stajski gnoj i dobro potanjurati!Naravno i tokom godine cu baciti i malo kana!Nista pretjerano

dblaz

Član
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
107

sadnice se prikračuju na ženjenu visinu stabla ali i one moraju biti jače-vece,a normalno da ces samo stablo cistiti od pupova.pogledaj mislim na stranici 28 slike moga nasada gdje je uzgojni oblik nisko stablo ,a nasad je isto star godinu dana.

zbedenik

Novi član
Tu od
30 Ožu 2007
Poruka
22

dblaz kaže:
sadnice se prikračuju na ženjenu visinu stabla ali i one moraju biti jače-vece,a normalno da ces samo stablo cistiti od pupova.pogledaj mislim na stranici 28 slike moga nasada gdje je uzgojni oblik nisko stablo ,a nasad je isto star godinu dana.
OK hvala.
Nego, reci mi, ako ja sada prikratim sadnicu tako da mi je najviši pup negdje na visini od 45-50 cm od zemlje, a treći pup odozgo negdje na 35-45 cm, koliko samo deblo kroz naredne godine još naraste. Da li će sad nadalje ostati početak krošnje na 35cm na koliko mi je trenutno najniži pup? To mi je malo nejasno, pa bih još molio za malo pojašnjenje.
E, da, da li sve one niže pupove treba pokidati?

hvala

T

tekic

Guest

Pozdrav

Možete li mi malo pojasniti špricanje sa plavim kamenom,kao se priprema ,koja koncentracija ,zašto tek u trećem mjesecu špricanje a ne sada,vjerojatno " vuče" pošto surađuješ sa ljudima iz Orahovice znaš kako oni rade i što je najbolje za lijesku.

V

vuk

Guest

Pa nije problem ni vec sada poprskati s plavim kamenom ,nije nista lose ali pricekati cu da sve dobro propupa i da se pupovi otvore!Ubiti ja prskam sa onim kuperblau i stavim 2-3 velike zlice na 10l vode dosada sam sa malim lednim prskalicama prskao a sada sam si na atomizer spojio crijeva i 2 prskalice!Ovih dana cu dobiti iz orahovice njihov plan prskanja s kojim preparatima i kada a Onaj plan prskanja sto sam stavio od herbosa sam dobio u rasadniku kras!Posto tatina sestricna tamo radi vec duzi niz godina i ona mi dosta pomogne svojim savjetima!

R

ROKI

Guest

Vuče jesi li bio prošle godine na skupu voćara u Zadru? Mislim da se poznamo, večerali smo na zajedničkoj večeri za istim stolom. :scratch

M

mikica

Guest
špricanje lješnjaka

Pozdrav svima !!!!

Molim za pomoć...

Imam plantažu lješnjaka, istarski dugi, smijem li špricati sa crvenim uljem i obrezivati, ako je ljeska pod cvijetom? Ili smijem li s nekim drugim sredstvom špricati?

Hvala!!!

M

mikica

Guest
Re: špricanje lješnjaka

ej

ima li itko da mi odgovori na moj post o špricanju lješjaka...

molim vas... :roll: :D

M

matija

Guest
Re: špricanje lješnjaka

pogledaj ovaj link Obrisan neispravan link.

V

vuk

Guest

ROKI kaže:
Vuče jesi li bio prošle godine na skupu voćara u Zadru? Mislim da se poznamo, večerali smo na zajedničkoj večeri za istim stolom. :scratch
Nisam bio na tom skupu!Zadnje sam bio na skupu u zagrebu sto je oganizirala nizozemska ambasada!Nisam ni znao za taj skup vocara!

zbedenik

Novi član
Tu od
30 Ožu 2007
Poruka
22

zbedenik kaže:
dblaz kaže:
OK hvala.
Nego, reci mi, ako ja sada prikratim sadnicu tako da mi je najviši pup negdje na visini od 45-50 cm od zemlje, a treći pup odozgo negdje na 35-45 cm, koliko samo deblo kroz naredne godine još naraste. Da li će sad nadalje ostati početak krošnje na 35cm na koliko mi je trenutno najniži pup? To mi je malo nejasno, pa bih još molio za malo pojašnjenje.

hvala

Molim još jednom ako mi netko može odgovoriti na ovo pitanje, moram se primiti posla.. :)
Hvala

V

vuk

Guest

zbedenik kaže:
zbedenik kaže:
dblaz kaže:
OK hvala.

hvala

Molim još jednom ako mi netko može odgovoriti na ovo pitanje, moram se primiti posla.. :)
Hvala
deblo ti nece vise rasti!rasti ce ti grane koje formiras u drvo!Sve pupove ispod zadnje doljnje grane pokidaj da ti ne rastu druge grane koje ne zelis!Ti lijesku mozes citavu godinu obrezivati i formirati!

zbedenik

Novi član
Tu od
30 Ožu 2007
Poruka
22

vuk kaže:
zbedenik kaže:

hvala

deblo ti nece vise rasti!rasti ce ti grane koje formiras u drvo!Sve pupove ispod zadnje doljnje grane pokidaj da ti ne rastu druge grane koje ne zelis!Ti lijesku mozes citavu godinu obrezivati i formirati!

Hvala na odgovoru.
Reci mi još, da li je po tvom mišljenju to dovoljno visoko ili bih trebao puštati još duže (mislim, zbog optimalne visine stabla kasnije)

V

vuk

Guest

zbedenik kaže:
vuk kaže:
zbedenik kaže:

hvala

Hvala na odgovoru.
Reci mi još, da li je po tvom mišljenju to dovoljno visoko ili bih trebao puštati još duže (mislim, zbog optimalne visine stabla kasnije)
Vidi ako ti je prva grana od dolje na cca 35 cm to ti je sasvim dovoljno ako ides na oblik stablo!Sve ispod pupove onda pokidaj da ti ne rastu nezeljene grane bezveze, a iznad te prve grane nemoj ostaviti samo dvije grane nego ih ostavi malo vise!Zasto?zato da malo ojacaju do iduce godine pa ces lakse vidjeti i izabrati (formirati) koje ces ostaviti!A ostaviti ces one najjace!Zna se desiti da poneka grana i zakrzlja kao sto se meni dogodilo pa ces nju morati izbaciti!Ako imas vise grana na zeljenoj visini za formiranje a jos imas i iznad centralnu nju odrezi!Da ti ne raste bezveze unutar stabla jer ces nju sve jedno morati kasnije odrezati!

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Re: koje sve strojeve koristite za uzgoj ljeske

Surfajuci natrcah na ovu berilicu plodova. Djeluje zgodno i kao ideja za nadogradnje.
Obrisan neispravan link.

zbedenik

Novi član
Tu od
30 Ožu 2007
Poruka
22

vuk kaže:
Vidi ako ti je prva grana od dolje na cca 35 cm to ti je sasvim dovoljno ako ides na oblik stablo!Sve ispod pupove onda pokidaj da ti ne rastu nezeljene grane bezveze, a iznad te prve grane nemoj ostaviti samo dvije grane nego ih ostavi malo vise!Zasto?zato da malo ojacaju do iduce godine pa ces lakse vidjeti i izabrati (formirati) koje ces ostaviti!A ostaviti ces one najjace!Zna se desiti da poneka grana i zakrzlja kao sto se meni dogodilo pa ces nju morati izbaciti!Ako imas vise grana na zeljenoj visini za formiranje a jos imas i iznad centralnu nju odrezi!Da ti ne raste bezveze unutar stabla jer ces nju sve jedno morati kasnije odrezati!

Sad mi je puno jasnije, no ja za sad nemam grana (jednogodišnje sadnice). Prikračivat ću tako da mi je treći pup odozgo negdje na cca 35cm od zemlje.
Jel će to biti OK?

Najnoviji postovi

Na vrh