Plemeniti
Dobro znana faca
- Tu od
- 16 Pro 2008
- Poruka
- 1,728
Što ovaj radi na prskalici?
To ja lencina (kojem se neda stajati pa sjedim) prskam drugi red,,,
Što ovaj radi na prskalici?
Prije negoli sam se ozbiljno poceo baviti vocarstvom jedan od nacina na koji sam se znao snalaziti,,,
Ali za ozbiljnu proizvodnju nista bez atomizera,,,
Radosna vijest, napokon pada kiša, od prve polovice 4. mjeseca, ovo je već bilo kritično, na rubu izdržljivosti.
nonsense Evo par slika mog nasada, slikano sa sredine nasada, 3 vegetacija, rimski glavna, istarski oprašivač, prve 2 godine je bilo tanjurano između, sad sam zatravnio, na jesen ću u nastavku njive još pola hektara tonda gentile delle langhe, išao bi odma sa njom ali teško je bilo doći do dobrih sadnica sa pristupačnom cijenom, nakon toga volio bi si napraviti kolekcijski nasad sa što više sorata pa da vidimo koja se najbolja pokaže u našim agro ekološkim uvjetima
zanimljivo...Sorta koja se najbolje pokaže... Tu trebaš znati što ti u ovom poslu znači najbolje. Mislim na: prinos, vrijeme berbe, radman, učestalost zaštite, kojim sredstvima, kada(osjetljivost na bolesti)vegetacija,
rezidba, izboji, uzgojni oblik... prodaja i još štošta. U nasadu imamo 7 različitih sorti, a kupili certificirane sadnice rimski i istarski. Sad je to kolekcija. istarski, rimski, halski, enis, bijeli i crveni lambert, langa, i neki turski trabzon.
Znači nakon 14 godina možemo povući paralele i stvoriti zaključak, što bi značilo ići u sadnju novog nasada određene sorte i za 7-8 godina početi puniti vreće s novcima.... samo ima jedan problem, s ovih 14 godina starosti lješnjaka prođe i naših 14 godina, a za 14 godina će se štošta promijeniti, klima, novi štetnici, nove bolesti...
Veliki problem kod uzgoja različitih sorti je što svaka od njih bi u principu trebala individualni pristup. Jer na kraju krajeva ono što jedna tolerira drugoj je katastrofa ili obrnuto. To ti ne možeš vidjeti, kad imaš ovako mlad nasad ali kada to uđe u 13.14. godinu onda je to druga priča.
Karla molim Vas iz kojeg ste rasadnika kupovali sadnice? Mene na jesan čeka sadnje a možda i druge pa bi bilo dobro da se zna koga treba izbjegavati
Smiki gde si uzeo sadnice? Veoma je zeznuto. Reci mi da li se suše sve sadnice. [emoji106]Jeli se ko susreo sa ovakvom bolešću, suši mi ljesnjaka?
Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
Smiki moli za pomoć jer mu se suše sadnice a tri godine bilo sve u redu.Stvarni,
možeš li pojasniti koji je razlog za citiranje Smikijevog posta?