Ja sam Reglonom (dikvat) prošle godine špricao, htio sam bastom (glufosinat), ali nisam mogao baš naći pa sam išao reglonom. U svakom slučaju kao što je netko ovdje napisao koda izdanci još više rastu, katastrofa živa, svako malo bi morao špricati da ima nekog učinka, plus je za čovjeka dosta otrovan i ako se šprica kad je vlažno i dospije u tlo bude perzistentan oko 30 godina, glufosinat je definitivno puno više ekološki prihvatljiviji herbicid. A sad što dalje stvarno ne znam, jedne godine sam mehanički rezao pa isto samo još više rastu i više ih tera pa ih je u konačnici teže rezati jer se njihov broj širi, što je logično povratni odgovor na rezanje. Ići trimerom nisam fan jer možemo oštetiti deblo i rez neće biti ravan. Neki ih puste cijele godine pa ih najesen skidaju, otome ja počinjem razmišljati. Imam još nešto reglona od prošle godine pa ću prvi put s time proći, a razmišljam da ih kao i drugi pustim da rastu pa skidam na kraju godine, jer što više režemo to je jaći povratni rast. S druge strane nitko od nas nije toliko veliki uzgajivač da ide plamenicima što se koristi u ekološkom uzgoju lijeske u Italiji. Vrlo zanimljiva tematika što je netko sada pokrenuo, eto pa nadam se da ćemo nastaviti sa diskusijom.