Ponovio sam špricanje sa 80 % otopine Uree i mladice se posušile. Sad promatram kad će potjerati nove.Koliki si postotak UREE davao.
Ponovio sam špricanje sa 80 % otopine Uree i mladice se posušile. Sad promatram kad će potjerati nove.Koliki si postotak UREE davao.
Isto to se događalo i kod mene lani i tijekom ovoga proljeća također. Bila gospođa iz savjetodavne rekli su da se radi o bakteriji koja napada korijenov sustav, te sam dobio program zalijevanja tijekom 6,7 i 8 mjeseca. Mogu reći da je jako zeznuta bolest, u roku od par dana ode cijelo stablo (15 godina), nepomaže niti orezivanje posušenih grana. Lani sam vadio cijela stabla i ostavljao prazne rupe u koje sam po preporuci nabacao vapno, te niti ove godine nisam radio podsađivanje.
Sredstva za zaljevanje PROPLANT ILI FONGANIL GOLD, i da još sam zaboravio nakon berbe prskanje sa jednim od ALFIL,ALIETE FLASH, AZILUM ILI TOPIC.JARO1971,
zahvaljujem na opširnom pojašnjenju i savjetima.
Moj voćnjak je mali, 32 grma. Meni to zalijevanje nebi bilo problematično, To je u mojem slučaju 3x 190 lit vode i malo utrošenog vremena. Čini mi se u mojem slučaju prihvatljivije nego vađenje i podsađivanje, samo ako je to uspješna borba.
Znaš li možda koje sredstvo se preporuča ili to moram pitati u poljo ljekarni?
Ja već drugi put ove godine zalijevam svoje. Treba mi 6 sati za 6000 m2 i 350 sadnica i 3000 litara vode. 3 puta točim rezervoar, 1 sat mi treba da se napuni, 1 sat da ga potrošim, ukupno opet 6 sati.
View attachment 26135