• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

B

Bobo

Guest
Re: uzgoj ljeske

OOO, kolega... dugo te nema na forumu...

Vidim da ti vocnjak lijepo napreduje na ocigled.

Kako te traktor sluzi?

dblaz

Član
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
107

OLJASI super slike , kako oni funkcioniraju kod otkupa,dali je bila prezentacija usisivača daj opiši malo !
Koje sorte kodnjih prevladavaju ,satotine pitanja daj informacija!!!!

O

oljasi

Guest

Pozdrav Bobo. Tu sam ja, redovito pratim samo nemam vremena pisati.
Dakle, bili smo u Viterbu V. Moulis, njegova ljepša polovica, dr Ivo Miljkovic i ja.
Od sorata u toj regiji prevladavaju talijanske tonda romana, gentile, i giffoni.
Imam preko 200 slika koje ću polako stavljati na forum kada stignem.
Bila je i prezentacija strojeva 2 vučena i 2 samohodna.
Posjetili smo i tvornicu FACMA i vidjeli proizvodnju strojeva.
A tek hrana...
Bilo je jako poučno i interesantno. Žao mi je jedino što iz Hrvatske smo bili samo mi i
to na privatnoj inicijativi, dok su, recimo iz Srbije bili sa instituta iz Čačka i fakulteta iz N. Sada.
Bili su znanstvenici iz cijelog svijeta: Kina, Iran, JAR, Oregon- SAD, Španjolska, Portugal, Albanija, Čile, N. Zeland, Australija, Njemačka, Turska...
Slijedeći kongres je u Čileu za 4 godine.
Eto toliko za sada.
Pitajte.

M

milan55

Guest

Druze, slike su odlicne, i sve to za nas izgleda kao na filmu. Mnogo godina ce proci, a mi i dalje necemo biti ni blizu njih. Oni taj posao shvataju ozbiljno i maksimalno se trude, ali zati i zaradjuju dobro, nadam se da si se u to uverio. Hocu da kazem da od lesnika moze dobro da se zivi, ali ne ako imas 150 stabala i kukas kako mora da se radi a lova i nije neka.Posto si bio na licu mesta, pricaj sve cemo te slusati. Te sorte sto si nabrojao su njihove i oni ne vide dalje, takvi su Italijani. Da si bio u Spaniii video bi samo Barcelonu lambert i negret, u makedoniji lamber, u Grckoj i tako dalje. Nisi tamo video daneko ima Istarski i rimski, sto ne znaci da nije dobro, to je od kraja do kraja, i zato ja mislim da je svaka sorta dobra samo ako radja redovno i odgovara joj podneblje. Ja sam doneo njihov delas lange i cekam das vidim kako ce se pokazati u Bosni.
Nego kazi ti nama da li si video neku masinu za kalibriranje i krckanje. Ima li neka manja koja bi zadovoljila nase potrebe, kako je uvesti, gde kupiti, koliko je para, na kom principu radi, kakvi su i koliko kostaju neki sitniji usisivaci, jer niko od nas zbog 1-2 hektara nece kupiti kombajn od 50000 evra, osim ako se ne udruzimo, sto bi bilo najbolje ali ...
Daj neku sliku ako imas od tih stvari, a ja sam nbasao jednu adresu na kojoj se moze ponesto videti. Obrisan neispravan link. A ima jos jedna www.gf-srl.it
Ako neko hoce da se bavi ili pokusa da kalemi na meciju lesku, evo adrese na kojoj se to moze videti.
www.ces.ncsu.edu

Najnoviji postovi

Na vrh