• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

F

fiva7

Guest
Re: uzgoj ljeske

[* kaže:
"Smiljan"]Vidimo se u Daruvaru :) ako se bas nesto nepredvidjeno ne desi

Pozdrav! Zanima me informacija kada je ta demonstracija rezidbe u Daruvaru, nisam primjetila da je netko naveo datum ovdje na forumu, hvala!

Turopoljac

Član
Tu od
28 Kol 2008
Poruka
143

Dragi svi,
da li netko ima kakve dobre slike ili nacrte za izradu kalibrirke, drobilice i čistilice lješnjaka. Na slikama bi bilo dovoljno da se vidi princip rada pojedinog stroja... Imam na raspolaganju odličnu tokarsko-strojobravarsku radionicu pa će mi sastaviti nešto za moje potrebe. Sve već viđeno na ovom forumu ne trebate ponavljati, možete me kontaktirati i na mail.
Unaprijed hvala!

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
Re: navodnjavanje ljeske

meni se tema o navodnjavanju opet uljepšala otkad je zg županija odlućila dati pola iznosa ili najmanje 20000kn po ha za navodnjavanje za trajne nasade i kad se još uracuna povrat pedeveja i kapitalna ulaganja još je primamljivije ali postoji kavaka treba imat keš prije sve isfinancirat pa docekat povrate

opet u kredit

treba dobro razmislit

P

pozna

Guest

super prilika da se nesta napravi,da je dosla prije 6 mjeseci rekao bih ,kredit,radi radi radi,al sad se malo bojim,jebi ga ,kriza je,a u hrvatskoj to nece priznat,cijeli svijet je u recesiji samo je u hr blagostanje. a pipe se polako zatvaraju,necu biti babaroga,al zivim vani i osjetim na svojoj kozi,i jos vazem i razmisljam da li da ujesen idem na sadnju ili ne.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Primamljivih 20 000 kn, krasan sustav se može sklepati za te pare i da još ostane hrpa love. To treba iskoristiti ako se može, sve mi nestvarno zvuči da se toliko puno dobije. Ne znam, ali mi je stvarno nestvarno. Kriza neće trajati godinu, po mojoj procjeni hrvatska ne zna i ne može izači iz krize. Nešto slično se desilo u razdoblju od 1998 - 2001 godine u slavoniji, zavladala je sve opća kompenzacija, prelamanja i propadanje firmi. Da kažem da dan danas nam neke firme sa područja grada Vukovara duže novce, koje nikada nisu uplatili niti će, zašto kažem nikada jer niti oni imaju firmu niti mi imamo više firmu :) Čuvajte novce i od jedne treba praviti šest kuna, tri nije dosta. Navodnjvanje lijeske nije bezazlena stvar, pogotovo što ima odvojene cvijetove, desi se da cvijeta a nema ploda. Ima jedna odlična knjiga od gospodina Ivo Miljković Opće Voćarstvo, redovni udžbenik za poljoprivrednu školu. Knjiga je dobra od korica do korica.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Kontam kaže:
..... Nešto slično se desilo u razdoblju od 1998 - 2001 godine u slavoniji, zavladala je sve opća kompenzacija, prelamanja i propadanje firmi....
Samo jedan off-topic komentar. To nije bilo samo u Slavoniji vec u cijeloj Hrvatskoj.

V

vukovarac

Guest

zvao sam gosp.Moulisa u vezi termina rezidbe,nezna ni on točno ali znat će za par dana pa vam javim odmah

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

pooz,vukovarac

jesi bio u ZG i jesi li vidio stroj te kako to izgleda ? :?:

dali bi se to isplatilo kupiti i koja je cijena -jesi uslikao što?

P

pozna

Guest

da samo sto je kriza 98. -01 bila samo lokalna,tj. hrvatska,ekonomsko-politicka, sada ima svjetske razmjere,i uopce nije sala samo sto to nasi ljudi jos nisu shvatili zahvaljujuci politicarima sto zive na visokoj nozi. sada ce novac ili u prevodu kredit biti skup,prokleto skup i to u hrvatsku tek treba doci da se netko ne zavarava. ja radim privatno u njemackoj i vec skoro 4 mjeseca nisam zaradio ciste novce,uz puno,puno rada i truda izvlacim samo nulu,kad to dode u hrvatsku,,boze pomozi. zato sam prilicno skeptican u vezi novih ulaganja,tj kredita. kolega Kontam,20000 kn je prekrasna pomoc ali nije brdo love i neostane nista ako posteno napravis,izracunaj sam,naravno ne zelim ulaziti u nove polemike.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

-pdv
-kapitalna ulaganja 40%
-50% od stvarnog iznosa ili max. 20000kn po ha postavljenog navodnjavanja od zg županije

tak da to ispada zabadava ali

kredit treba dizat ako nemas kesa da to prije isfinanciras

V

vukovarac

Guest

jesam to je stroj za orahe a može i za lješnjake,stroj je ogroman 3 m visok,drobi otprilike 50,60 kg lješnjaka na sat,odvaja ljusku od jezgre i ima nekakav veliki ispuh van,taj stroj dođe 10 000 € ,to je polovni a novi takav 15 000€,za ovaj nemožeš dobiti račun,znači ništa od povrata kapitalnih ulaganja.Novi takvi strojevi se rade u francuskoj i najpovoljniji stoji 5000 € plus prijevoz iz tog mjesta u Fr.(1400 km odavde),on kaže nekih 2000 € za prijevoz moraš računati,tako da za sada ništa od tog sporta,imam i slike tog stroja pa ću stavit popodne

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Pozna, kaže čovjek 20 000 kn po ha. Ma to je brate mili puno para, nije svejedno ako radiš jedan hektar parcelu ili kao kod mene 4u komadu. Dobiš 80 000 kn?? Pa sve mi nerealno zvuči, toliko ne dobijem poticaja za sadnice. A i našao sam odlične cijene za laterale. Promjer 16 mm, 0,4 mm stijenka, kapaljka na svakih 50 cm 1000m 40e. Zato ti i kažem da možeš čudo napraviti za te pare ;)

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

puno je to za sada novaca. a i danas sam dogovorio sa jednim majstorom da izradimo nešto za prvu ruku i on garantira da ima sve u glavi jer radi takove novotarije preko 30 godina i ima kaže sve u glavi a i sve dijelove ima kući-valjke malo nazubljene,motor,reduktor,zupčanike,lanac i t d.....
čujemo se kada krenem sa poslom kaže da je do 1.5. 2009.sve gotovo-nadam se :gitarist:
a ako ne bude bit će... :axe:

P

pozna

Guest

ok,ta racunica stoji,ma to je super lova nemam sta dodati,svaka pomoc je dobrodosla. nego,moj problem je sto ja vjerujem u alkatan,najbolje mi se pokazao,trajan i cvrst i skuplji od ove cijene sto si naveo,to mu je definitivno najveca mana,al opet svatko zna svoju racunicu.i na kraju sta ces saditi,ljesku ili nesta drugo ?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Neka hvala za ljesku ;) To čudo ne mogu iskorijeniti a ne da je sadim još ;) Pozdrav

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Neka ljeske, od tog čuda sam kao mali pravio luk i strijele, sad mi ga muka rezati što se ukorjenio ;) Žilavo... :)

karla

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
536

Rezidba u Daruvaru je 16.02. kod Moulisa. Bit će prisutni ljudi koji zastupaju Facmu sa strojevima za branje, a bit će i jedna firma koja ima velike planove za proizvodnju strojeva koji će raditi sve oko lješnjaka. To su moji favoriti što se tiče izrade strojeva i kvalitete, radim s jima 17 godina i sve OK. Dođite u što većem broju da čujete i uvjetite se sami.

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

pooooz karla :)

u koje vrijeme će to početi i dali odmah na plantažu ili gdje(nisam bio prošle godine)

Najnoviji postovi

Na vrh