• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

D

DADAC

Guest
Re: LJEŠNJAK -JARMINA

cipiripi, koji uzgojni oblik imaš? drvo, tri u grmu ili kaj? Kaj je u stvari najbolje?

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

DADAC

ja ti imam uzgojni oblik tako da sam podigao u drvo tj na oko 5o cm od zemlje te sam onda ostavljaopo 3-5 grana i onda oblikovao krošnjicu . :roll: teško je reći koji bi ti to bio oblik jer ni sam ne znam -najprije bi to bio samostalan rast uz moju malu korekciju krošnje(kao lijevak ).Išao sam na to da mi sredina krošnje dobije što više svjetlosti.

a najbolji je valjda onaj koji imaš -nema tu pravila svaki ima neke prednosti-učim se stalno i tako to polako ide.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Re: navodnjavanje ljeske

Krki da to nije ovo?

Korisnici Projekta

Korisnici subvencije su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a imaju status trgovačkog društva, obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, obrta ili zadruge.

Subvencija se može ostvariti pod sljedećim uvjetima:

* da se prebivalište, odnosno sjedište podnositelja zahtjeva, te mjesto ulaganja nalazi na području Županije,
* da je ulaganje izvršeno u razdoblju od 1. studenoga prethodne godine do 31. listopada tekuće godine, u kojoj se zahtjev podnosi,
* da ulaganje može biti u novu ili rabljenu opremu ne stariju od dvije godine,
* da se korisnici bave poljoprivrednom proizvodnjom na površini većoj od 0,25 ha ili zaštićenom prostoru na 100 m2,
* da je minimalni iznos pojedinačnog računa veći od 500 kn.

Način financiranja

Subvencija iznosi 25% od ukupne vrijednosti izvršenog ulaganja. Najviši iznos subvencije za obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i obrt iznosi 20.000,00 kuna, zadrugu 30.000,00 kuna, a trgovačko društvo 50.000,00 kuna.

Dodjela subvencije uređena je Odlukom o poticajima u razvoju poljoprivrede na području Osječko-baranjske županije.

M

milan55

Guest

Hvala na pozxivu, ali to je meni jako daleko a i ovo vreme se pokvarilo ovde je danas palo 15 cm snega. Lesnik lepo poceo da cveta sa sneg ga poklopio, stya ce biti sa rodom videcemo uskoro, samo znam da ovakva godina nije odavno bila i ako lesnik ovo prezivi mislim da ga nista nece spreciti da radja svake godine.
Sto se tice Daruvara, mislim da ce tamo biti dosta pametnog za cuti, i sigurno ce neko to lepo preneti na forum pa da se svi edukujemo.

D

DADAC

Guest

A jel se hoće taj lješnjak osušit sam od sebe? Ja sam si zamislio dva ili tri stabalca u jednom grmu tak da ako jedan rikne imam rezervu.

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

ma nemoj se sikirati ne suši ti se lijeska tako lako samo odozdo počisti sve grančice i nema veze i taj ti je oblik odličan ako ga održavaš uredno, nego dadac koliko stabala imaš i na kojoj površini ih uzgajaš te koliko su ti stari :?:
puno pitam ali.....

P

pozna

Guest

znaci nije 20000 kn po ha,nego 25% na ukupna ulaganja do max 20000 povrata. nije ni to lose,cak stovise,ukupno sa povratom na kapitalna ulaganja,lijepo lijepo.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Ma bilo mi to nekako puno 20.000 kn po hektaru, pa sam morao malo potražiti ;)

goca

Novi član
Tu od
10 Ruj 2007
Poruka
29
Re: uzgoj ljeske

Pozdrav,

mi planiramo u Daruvar, pa imamo par pitanja za ove što su upućeni :D

1. jel može netko staviti adresu hrvatskog doma
2. da li će skup svih vočara biti u 11:00 sati u hrvatskom domu, pa će se poslije predavanja organizirano u grupi ići na prezentaciju u voćnjak, ili će prezentacija u voćnjaku biti istovremeno ili u nekom drugom vremenu, neovisno o predavanju

hvala

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

ovo kaj ja pisem je odluka zg županije a daju i za županije koje su susjedne

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

goco

najprije predavanje i sve ostalo u hrvatskom domu a nakon teorije i ostaloga u svezi strojeva ide se grupno na plantažu gosp.MOULISA na pokaznu rezidbu. :) -nadam se da je to tako i zamišljeno-logikom.....

D

DADAC

Guest

Posađeno u jesen 2006. jednogodišnje sadnice na površini 1.4 hektara ,ukupno 680 komada, 60% rimski, 40% istarski, do sada sam ih zamijenio oko 150 jer su crkle same od sebe!!!! :lol:
Jesam li kaj zaboravil??

J

josagro

Guest

vukovarac

Možeš li mi reći kako mogu doći do nekog kontakta za drobilicu lješnjaka?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Krki ja mislim da je to sve isto. Da svi jednako dobivamo.

V

vukovarac

Guest

ovaj stroj što sam ja pogledao je kod Karlovca,evo ti broj 091552-9090 gosp.KOVAČ,a ovi mali ručni napravljeni od muljača i tako slično su upravo u izradi kod mene u Vukovaru,a sad u utorak u Daruvaru će ti doć neki proizvođači tih strojeva

L

Logoo

Guest

Da, i ja sam se pitao gdje se nalazi Hrvatski dom i našao ovo..

http://www.pou-daruvar.hr/

A s lijeve strane piše...

Hrvatski dom
Matije Gupca 7, Daruvar
tel.: 043 / 331 - 835

Nisam ih uspio dobiti na telefon ali se nada da je to to...

Vidimo se

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Prezntacija rezidbe lijeske, Daruvar 16.2.2009.
Stabalca su u sestoj godini. Skidaju se sve suhe i ostecene grane, sve koje se krizaju, vodopije, one koje su slovo "V", one koje idu unutar krosnje itd, itd, kao kod svih vocaka. Evo redom (5 fotki, svaka po cca 170kb):

Lijeska prije rezidbe
Obrisan neispravan link.

Tijekom rezidbe:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Stabalce na kraju:

Obrisan neispravan link.

Nekako mi se cini da je dosta mala za sestu godinu. Sto mislite?

Komentari onih koji su prisustvovali i svih ostalih, naravno, dobrodosli.

L

Logoo

Guest

Vidim se na tvojim fotkama. :D
Šteta što je prostorija za predavanje bila premala ! Što se tiče rezidbe bilo je okay. Gospođa zna kaj dela.
Upoznao sam gđu i g iz Požege koji su podjelili svoja iskustva i ovim ih putem pozdravljam.....

Najnoviji postovi

Na vrh