Re: uzgoj ljeske
evo i ja ovu raspravu pratim od početka, al sad ću dat svoj komentar
bila sam u Daruvaru i moram priznat i mene je povuklo - "prezentacija strojeva" al nisam očekivala da će netko usisavt lješnjake u 2. mjesecu, ove škare su zanimljive (i bilo bi mi dobro da danas imam ove električne za 10.000,00 kn
jer imamo podebljih grana za rezanje), ali nisu neophodne i daj bože novaca pa ćemo ih kupit,
ništa novog nisam čula, al nisam puno ni očekivala, lijepo što netko planira pravit otkupnu stanicu, preradu ili što već, i što su ljudi iz njihove savjetodavne službe upućeni i zainteresirani za razvoj proizvodnje lijeske
išla sam čisto radi potvrde svojeg znanja i uopće mi nije žao ni minute provedene na predavanju na kojem je bila stravična gužva (zbog čega mi je jako drago, jer što nas je više to smo jači
) niti mi je žao zbog nekoliko sati provedenih gore na plantaži, čula samo ono što me zanimalo, vidjela rezidbu, popričala sa gospođom iz našičke savjetodavne službe itd.
uglavnom, meni uopče nije jasno šta ste vi očekivali od tog dana u Daruvaru, to što je bilo reklame strojeva koji su potrebni ili ne, i što su neki slovenci pričali o nekom udruživanju (taj dio nisam čula jer sam bila iza u hodniku, a oni su bili tihi i žamor je bio sve veči) i što netko reklamira put u Tursku (na koji bi ja prva išla samo da imam tih para),
meni je sasvim normalna stvar, jer mi smo njihovo ciljano tržište
e, da nisam baš shvatila onaj dio vašeg obrušavanja na gosp. Moulisa, pa ako mi to još netko može malo pojasnit ja bih bila zahvalna, jer možda razlog prodaja sadnica ili prodaja ne navodnjavanih sadnica, iskreno taj dio vašeg bijesa mi uopće nije jasan
ja ne znam dal on ima šta plaćeno od savjetodavne službe za organiziranje prezentacije na svom imanju ili nema, nije ni bitno, bitno je to da nas je sve primo, odgovorio na sva pitanja koja su mu ljudi postavili, izgubio jedan cijeli dan (koji je bio prekrasan za rad u nasadu) zbog nas koji se razvijamo i koji smo puni ptanja, nesigurnosti i sa manjkom iskustva i ja mu se na tome zahvaljujem
mi smo sadnice kupili kod gosp. Moulisa, sadnice su bile u redu i primile su se odlično, prije odluke o podizanju nasada smo se telefonski čuli sa njim, sve nam je objasnio, dao nam određene savijete itd., a s tim da nas u životu nikad prije nije ni vidio ni čuo
imam samo pitanje za Smiljana, gdje je on kupio sadnice za svoj nasad, kad je toliko važno naglašavati da su sadnice sa jako razgranatim korijenom i da su obavezno navodnjavane (što je logično da su takve bolje), naše nisu bile takve, a gle čuda nasad se lijepo razvija i grane rastu, mladice izbijaju....
naravno da kod takvih sadnica postoji manja vjerojatnost da se neće primit, al malo popusti što se tiče navodnjavnih sadnica, jer 90% ljudi sa ovog foruma nisu imali takve, a nasade sad imaju
mislim da nije u redu da se na ovakav način piše o organizaciji samog skupa i o pojedincima, jer su se sigurno svi trudili da to bude što bolje organizirano i što se mene tiče bio je sve jako dobro
srdačan pozdrav i nadam se da nam forum neće postat mjesto bespotrebnog prepiranja, nego da ćemo i dalje ići u pravcu međusobnog savjetovanja i pomaganja