krki
Aktivni član
- Tu od
- 1 Sij 2007
- Poruka
- 912
drustvo molio bih nekoliko savjeta sta se tice certificiranih sadnica i mozda neki prijedlog od kog ih uzet ak nije problem...
Vlado Moulis iz Daruvara ti ima sadnice s papirima
drustvo molio bih nekoliko savjeta sta se tice certificiranih sadnica i mozda neki prijedlog od kog ih uzet ak nije problem...
Točnije talijani rade uzgoj maslina u obliku živice, strojno orezuju i sve, doslovcje je šišaju kao živicu. S tim smanjuju dakako trošak radne snage, ali zbog takvog načina uzgoja troše ogromne količine pesticida i kvaliteta je puno lošija. Dakako tu ne gledaju na kvalitetu, kolko samo da što jeftinije proizvedu i prodaju.Piše na njihovim stranicama da je to križanac američki x europski lješnjak, koji ima tendenciju rasta u grmu.
Jedino, ne navode nigdje prinos/ha.
Inače, nešto slično već rade španjolci/i talijani već, sa strojnom berbom maslina, jer berba postaje kritičan moment proizvodnje; nema dovoljno jeftine radne snage, i jedina opcija je stroj.
Pošto već noko vrijeme razmišljam o tome da prijeđem u ekološku proizvodnju ovo mi je dodatni poticaj da se na to i odlučim.
Zanima me kakvih tu ima caka, kako voditi papirologiju i koliko puta godišnje inspekcija dolazi u kontrolu?
Svaki savjet je dobrodošao!
Zanima me kakvih tu ima caka, kako voditi papirologiju i koliko puta godišnje inspekcija dolazi u kontrolu?
Svaki savjet je dobrodošao!