pozdrav svima u ovo prohladno jutro,ima li kakovih dogovorenih poslova sa sajma u Kraljevcu,otkupljivača je li bilo....
:
pa da Vas priupitam da li je nekome od uzgajivača lijeske došla konkretna ponuda za lješnjak na malo ili veliko , pa ako netko to želi podijeliti sa nama ostalima kako bi se svi mogli malo ravnati prema nakupcima a ne da nas iskorištavaju onako ...imam kod jednog npr...5 kn jeftinije a ono spin....itd itd.
Nemojte se samo zatvarati u svoje puževe kučice jer bit će nam uskoro male..
bow):
U vezi prodaje nista se konkretno nije dogovaralo jer otkupna cijena jos uvijek nije poznata,,,
sa cijenom ce se najvjerovatnije izaci 08.09.
prema ocekivanjima ici ce nekih 10 do 15 % gore odnosno ocekuje se otkupna cijena od cca 15 kn za kilogram bez primjesa sa vlagom od 7% ako se ne varam,,,
Od otkupljivaca koji su se pojavili bili su kolegica s foruma Karla, PP Orahovica i talijan koji jeprosle godine ordinirao po slavoniji,,,
uglavnom sa otkupom nebi trebalo biti problema buduci da je talijan (da me ubijes neznam sad kako se zove a neda mi se kopat po mobitelu) izjavio da je spreman otkupiti sve kolicine koje hrvati proizvedu,,,
Naravno nitko se nece zeljeti odreci svojeg dijela kolaca pa valja pricekati da vidimo daljnji rasplet događanja,,,
Inace da spomenem na susretu je bilo predavanje i u vezi ujedinjavanja iliti klastera, zapravo mnogo pametnih stvari se tamo moglo cuti i steta je da se takve prezentacije (sa takvim temama i tako kvalitetnim izlaganjima) ne odrzavaju cesce,,,
buducnost nam ipak nosi nesto sto miu ovom trenutku jos uvijek nismo spremni prihvatiti, ali bit cemo, sve u svoje vrijeme, kao i europa uostalom,,,
alaj sam ga sad svega nadrobio,,,:s: