Možda sam se krivo izrazio, jednogodišnji izdanci koji rastu iz debla mi se suše...ima li itko odwju koji je razlog?Pozdrav. Imam nasad lješnjaka oko 200 stabala, rimski i istarski, star 8 godina.
Pred par dana sam primjetio da je jako puno jednogodišnjih izboja potpuno suho. Može li mi netko pomoći, o čemu se radi? Špricao sam bakrom pred oko mjesec dana i bacio oko 0,5 kg NPK 15-15-15 po sadnici
Nije šuplja sredina. Grančice koje rastu iz drbla, duljine oko 15-20 cm su suhe i to jako puno njih, oko 50%Mozda granotoč. Odreži i vidi jel šuplja sredina
Javi samo za osnovnu zastitu, sta i kako, i dalje cu frezirati i kopati, jos koju god sigurno, bojim se totalom spricati.
Hvala puno!
I ja sam hteo u ekolosku, uzorci, prelazni period- i jednostavno odustao- bio bi veci poticaj, al dok platim uzorke itd, dodje mi na isto, al mi bar niko ne dise za vratom i ne moram da se cimam oko papira itd. Posadio, prijavio u agenciji 2 parcele da su po lesnikom, istarski i rimski, obradjujem i mir.
Bit ovog nasada niti nije zarada niti ću prodavati lješnjake. S tim brojem sadnica koje ja imam niti nije moguća neka prevelika zarada. Bit je provoditi vrijeme u prirodi i pokušati naučiti nešto novo što me zanima.Po mom skromnom misljenju, ako nisi previse zaglibio, izvadi sadnice i prodaj ih ako imas kome a livadu nastavi kositi jer vise ces zaraditi na sijenu nego na ljesnjacima ako ovako nastavis,,,