Uzgojni oblik grm. Inače kosim s običnom kosilicom jer druge mehanizacije nemam.Ovisi sve o tome u koji uzgojni oblik planiraš ? Daj barem kopaj oko sadnica ako već ne možeš ili ne želi sve držati bez trave.
Hvala ti puno!Ja sad nebi ništa kratio, tek slijedeće godine prije kretanja vegetacije, nastavi kositi i okopaj sadnice, puno bolje će se razvijati. Možeš baciti i šaku kana oko svake sadnice pred kišu i to je to.
Na kakate zeon pise samo za krusku 1,80 mililitara na 10 l.vode cini mi se malo za ljeskuPrskaj u onom omjeru koji ti piše na sredstvu.
Hvala onda cu tako prskatiMislim da je to dovoljno, ne tretiraš ti lijesku nego štetnika na lijeski. Protiv kojeg štetnika tretiraš sada? Za calypso koji je registriran za lijesku kaže 0,2l/ha uz utrošak vode od 1000č što je upet koncentracija 0,02%
Kako misliš da ne širi nove iz zemlje? Šta nije da bi trebali novi izdanci biti kako bih mogao odabrati 4 - 5 koji najbolje odgovaraju za grm?Savjet trazis?
Moj savjet je "primi se posla i daj im jelo"
Prvo okopaj oko sadnice najmanje metar sirine u krug pri tom ih nahrani, stavi pola sake kana i ukopaj prlikom okopavanja, ponovi jos barem dva puta svaka 3 tjedna, odokativno,,,
Ti nemas gotovo nikakav prirast u toku godine,,,
Sad ih nemoj kratiti kad ih vec do sad nisi ali potrgaj odozdola 2/3 svega sto je zeleno a ostavi samo ono malo na vrhu da ti ne siri previse nove izdanke koji nicu iz zemlje, ovisno o sorti,,,
Zastiti ih bakrom, zadnje ti je vrijeme,,,
Regloone forte ti je isto za izdanke …Postovanje svima! Imam jedno pitanje vezano uz lijesku, tocnije izdanke. Nasad je uzgojnog oblika "stablo", i do sada sam nezeljene izdanke spricao bastom(aktivna tvar - glufosinat ). Koliko sam danas saznao, basta je od ove godine zabranjena (pitao prodavaca u trgovini SZB), pa me zanima koja alternativa mi preostaje ? Dakle trebao bi kontaktni herbicid koji djeluje kao, ili slicno basti. Hvala lijepa i ugodan dan ! Zoki