Sa moje tocke gledista u prvim godinama nasad treba njegovati, maziti i paziti a to sa eko proizvodnjom sigurno neces moci kao u konvencionalnoj,,,
Nebih se uopce slozio sa tezom da su ulaganja pogotovo u gnojidbu mala jer nasad trazi gnjidbu na zalihu pogotovo u prvim godinama kad je porast intenzivan sto krosnje sto korijenovog sistema,,,
Zastita u mladom nasadu je od velikog znacaja jer kad se jednom virusi ili bakterije uvuku u krosnju tu ozbiljne proizvodnje nema,,,
O ozbiljnosti gljivicnih oboljenja se za sada ne zelim upustati u diskusiju, ova godina bila je podlozna pepelnici pa cemo u narednim godinama imati vise saznanja dal je bas bezopasna, kako pise struka, jer se javlja u poodmakloj vegetaciji kao i to da se tretiranje uglavom ne treba obavljati,,,
Vrijeme ce to pokazati,,,
Daklem vrlo je mala razlika u visini poticaja kad se ubere sve sto se moze kroz mjere u konvencionalnoj i same eko proizvodnje, sa druge strane zastita i gnojiva za eko proizvodnju su daleko skuplja i neuncinkovitija od konvencionalne,,,
Sto bi se trebalo dobiti eko proizvodnjom?
-skuplji proizvod
-laksa prodaja
U prvim godinama niti imas proizvod a ni tad a ni kasnije nije ga lakse skuplje prodati,,,
Ispravite me ako sam u krivu, prihvacam svaku kritiku jer samo subjektivno gledam na situaciju,,,