Bili Štef i Đura u birtiji, cijeli dan sjedili i lamantrali, zapili se, i malo - pomalo došla već i treća jutarnja ura kada su konačno odlučili kranuti doma. Cijeli dan nisu ništ jeli, želuci krulje, pa veli Štef Đuri:
- Znaš kaj prijatelj, hodi ti sada lepo z menom k meni doma, ja bum zbudil svoju Katu pak nam bu nekaj narezala da si prezalogajimo.
I odu oni k Štefu doma, lupa Štef na vrata i viče - Kata, Kataaaaa, odkleni.
Vrata se otvore, Kata sva mamurna, ljuta govori: -
- Kaje, kaj se dereš?
- Kata - govori Štef - lačni smo, nismo celi dan ništ jeli, daj nam nareži malo meso z tiblice kaj si prezalogajimo.
- Kaj, vi prasci nažrti, vi bi ve jeli, celi dan ste v birtiji žrli, pijandure, marš, bežite tam de ste do ve bili, mrcine odurne nalokane. I zalupi i zaključa vrata.
Đura pogleda Štefa i veli mu:
- Nikaj se ne brigaj, idemo mi ve k meni doma.
Dođu oni pred Đurinu kuću, Đura pozvoni i za par sekundi se vrata otvore i na vratima Đurina Mara.
Nasmiješena, govori: - O, dečki, kaj ste došli, ote, ote nutri, idem ja ve odmah v podrum po vino, vi se sam sedite za stol, mamaaaaa, mamaaaa stanite se , brže, došel je Đurek s prijateljom, odite po meso z tiblice kaj im narežemo kaj si malo prezalogajiju dok si spijeju koju kupicu vina.
Gleda Štef Đuru i ništ u nije jasno pa ga pita:
- Đura pa kaj je to pri tebi, si videl kak je mene moja Kata naprašila i vrata mi pred nosom zalupila, a ova tvoje su vesele kaj smo došli i još nas poslužuju kak kralje v tri vure v jutro.
- Je - veli Đura - ti znaš da ja delam na železnici, ali sam uz to i nogometni sudac i lovac.
Je, znam - veli Štef - ali nije mi jasno kakve to ima veze.
A znaš i da sam mel onoga kudravoga pesa.
Znam Đura, znam, ali mi svejedno nije ništ jasno - govori Štef.
- Je, taj pes, došel sam ja jednom doma tak isto rano v jutro z birtije isto tak malo nakalemljen kak ve, a pes je na mene lajal i lajaj, a ja sam mu rekel - ak naš vtihel, dobil buš žuti karton. On je i dalje lajal, ja sam z žepa zel žuti i pokazal sam mu ga.
Za par dni sam ja opet tak došel rano v jutro isto našvasan, pes je opet na mene lajal i ni štel prestati, pak sam mu ja pokazal i drugi žuti karton.
- Je - gleda ga Štef začuđeno - i kakve veze imaju žuti kartoni i pes s tem kaj tvoja Mara i mama nas sada poslužuju i tak su vesele a zbudili smo ih ovak pijani v tri vure v jutro?
Treći put dok sam došel doma v jutro, a pes je na mene lajal i lajal - veli mu Đura - ja sam z žepa zel treći žuti karton i pokazal mu ga, a onda sam odišel v hižu, zel z zida lovačku pušku, odišel vum i strelil sam ga.
Štef otpre i oči i usta širom, gleda Đuru i pita ga:
- Dobro, strelil si pesa, ali kakše to veze ima kaj su nas tvoje puce tak lepo dočekale i poslužuju nas?
- Je - veli Đura - i jedna i druga već imaju po dva žuta.