Oženili se Haso i Fata, svadba prošla, i odluči Haso, kako bi bio mir u kući, pozvati Fatu da se dogovore kako će funkcionirati njihov bračni život.
Sjednu oni i Haso počne_
- Ti znaš Fato da sam ja dugo bio momak prije nego sam se ženio.
- Znam - veli Fata.
- Ti znaš Fato da ja imam svoje jarane sa kojima sam se družio dok sam bio momak.
- Znam - govori Fata, bili su ti i na svadbi, kako ne bih znala.
- A znaš li ti Fato da sam ja redovito sa njima igrao katre svo vrijeme dok sam bio momak? - pita je Mujo.
- Znam - veli Fata.
- E pa Fato, da se onda dogovorimo, ja od druženja sa svojim jaranima bez obzira što smo nas dvoje sada u braku ne odustajem, mi ćemo i dalje kartati svaku večer od osam do pola noći svakoga utorka i petka kao što smo to radili i dok se nas dvoje nismo oženili, sviđalo se to tebi ili ne.
A osim toga, ti znaš da sam ja, dok sam bio momak redovito sa jaranima igrao nogomet tamo u dvorani od devet do jedanaest svakog ponedeljka i četvrtka, i ja od nogometa sa jarnima ne odustajem, sviđalo se to tebi ili ne.
Fata šuti, ne govori ništa, a Haso nastavlja:
- Ti znaš Fato i da sam ja dok sam bio momak svake subote odlazio u bitriju sa svojim jaranima i do jutra se družio sa njima, e pa vidiš, bez obzira sviđalo se to tebi ili ne, ja od subotnjeg druženja sa svojim jaranima ne odustajem.
Fata šuti i dalje, ne govori ništa.
Gleda nju Haso začuđeno, ona mirna, pa je pita:
- No, Fato, to je sada bilo moje,.ti si sada moja žena, u braku sam, imaš pravo i ti na svoje želje i potrebe, reci, da čujem šta ćeš ti raditi.
- Ja imam samo jedno - govori Fata?
- Samo jedno - razveseli se Haso - što ti želiš Fato?
- Ti znaš Haso da sam ja dugo bila cura prije nego sam se za tebe udala.
- Znam - govori Haso.
I ja sam stekla svoju naviku prije nego smo se mi oženili koje se neću odreći bez obzira što smo nas dvoje sada u braku.
Ma nema problema, samo reci - govori Haso sretan što Fata ima samo jedno.
- Ja sam ti Haso navikla svaku večer i zimi i ljeti otići u krevet u devet sati, i meni ti svaku večer u devet sati mora biti muško u krevetu bio ti kod kuće ili ne, i sviđalo se to tebi ili ne.