U jednom kamenolomu, gdje sam nekad radio, bio je raspust za remont, i sad mi mehaničari smo bili dva tjedna u punom pogonu ostali fajrunt, i tako prvi tjedan prođe, i u petak pita poslovođa ko hoće biti subotu poslijepodne i nedjelju portir, idući tjedan je slobodan četvrtak i petak i naravno vikend, odmah se javlja jedan kolega a svi znamo da bi sa oltara ukrao a kamoli ne tamo.
Dolazi subota 14:00h,mi izlazimo iz pogona on sa svojim tamićom dolazi i otraga naravno nema ceradu sve je transparentnom, 4 bačve od 200 litara, za naftu, odmah mi komentiramo da je gorivo na repertoaru, jedan kolega onako prolazeći pored tamića gurne bačve kad one pune, u jebo te što je ovo nikom ništa nije bilo jasno, sliježemo ramenima i odlazimo, u ponedjeljak pratimo njuškamo okolo, ali sve je na svom mjestu ništa ne fali, čudom se čudimo, ali što je tu je.
Tek idući ponedjeljak i u danima iza toga je bilo plač i škrgut zubima kad su bageri i damperi krenuli izvoziti materijal, pa se gasiti i trokirati.
Naime lik je u bačvama dovezao vodu, i nitko mu nije mogao reći da ih je dovezao za krasti naftu, a on je vode nešto prolio, nešto prelilo u rezervare, a pune bačve nafte odvezao doma.