Čestitam komšijama i svim višnjarima - ma gdje bili, ali šta je sa nama.
Otkupljivači su uvijek tvrdili da je Srbija referent za višnju i da određuje njezinu cijenu. Jel to sad puj pike ne važi. Jel neko prodao višnju više od 0,44 € ?
Ma super je ova cena, nema sta. Ja koji prodajem visnju sam naravno zadovoljan takvom cenom ali ipak me nesto kopka.
Znalo se da ce potraznja biti velika,znalo se i da je visnja osrednje rodila a da su lageri preradivaca prazni i to lageri sirovine (visnja) i lageri njihovog proizvoda (najcesce vocni koncentrat visnje) ali ova cena je ipak malo prenaduvana.
Sticajem okolnosti znam i suguran sam da je ta informacija tacna, da na ovoj ceni ozbiljni kupci, dakle preradjivaci najvecih kolicina visanja u Srbiji tesko da imaju neki ozbiljan profit i cak se dvoume da li da uopste dalje kupuju, evo sad i dalje skace, dosla je i do 0,9 evra.
Bojim se da tu cenu ne prave oni koji bas i ne poznaju situaciju na trzistuy,culi d ac evisnja biti trazena pa sad kao p[okusavaju da otkupe sto vise i da kasnije ucenjuju preradjivace.
To moze da bude dobro po nas ali moze da bude i lose.
Nije Srbija jedina na svetu koja ima visanja pa ce mozda ozbiljni preradjivaci naci negde jeftiniju robu a ovi sto su naduvali cene ce ostati sa neprodatom robom a pod kreditima i to ce dogodine ili neke tamo sledece godine mozda srozati cenu na neki besmislen nivo.
To se upravo desava sa cenom maline u Srbiji a sve se bojim da ce i visnja slicnu sudbinu doziveti i posle cemo kukati kako je srpska visnja i maline najbolja na svetu a oni bezobrazni nece da je plate. To su obicne budalastine jer trziste ne poznaje patriotizam vec novac.
U svakom slucaju ove godine se na visnji solidno zaradilo i pored osrednjeg roda i ne bas vrhunskog kvaliteta.