je. a kako će raditi to ćemo vidjeti:blackeye
a slike. joj pa znaš prazna baterija ,puna memorija, slabo vremena itd. biće jednog dana
juće sam ga malo vozao po vočnjaku i po nekim mjerenjima sa nekih 6 ljudi išlo bi po višnji 40-90 sekundi,.
stim da su dvojica na traktoru , dva na kišobranu i dva poslije da malo srede gajbe
komotno bi mogla i 4čovjeka , ali malo sporije
čak razmišljam i o proizvodnji i prodaji (ovog bih prodao ali poslije berbe)
zapravo i nebih ga prodao jer mi poslije dolaze šljive ali možemo se dogovoriti pa napravim po naruđbi
mislim da za takav stroj nije puno 14 000kn
dakle za te novce dobiješ stroj koji se kaći na traktor i otrese višnju koja pada u kišobran na točkovima, a iz njega u korito. da bi se kišobran postavio na mjesto, tj sastavio i rastavio treba nešto oko 20 sekundi, tresać trese max 10 sekundi i opet rasklapanje 20tak sekundi itd
stroj je sav od željeza, ukupno cca 80kg težak i za kišobran ima pravu kamionsku ceradu (varenu) posebno za to napravljenu a kako kaže majstor za cerade ako je opereš i spremiš poslije berbe ima da traje 30god. a ako se i podere majstori to pokrpaju nabrzinu
slike će biti kad ga malo ulickam i ofarbam (goddinu dana je stojao neofarban pa je malo
)
mislim da cijena od 14000 nije pretjerana, jer ono štilovo čudo košta 12000kn , a treba ga nosit cjeli dani i to je samo pola posla, ili neznam onaj tip iz našica što je pravio tresač kao traktorski cirkular mislim da je imao cjenu od 3000E, a iskreno mislim da je moj puno bolji i radi dva posla
da još da napomenem, ovaj je promjera 4m, u razmak 4,5x3m se bez problema zavlači, ali je dobar i za šljive koje su puno veće(to mi je bio neki kompromis), ali ako netko hoće bez problema dogovorimo promjer koji god hoćete
visina debla treba bit min 80cm, ali i to se može dogovoriti