• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ti ćeš dobiti duplo.....fata je fata, al dvaput je dvaput :icon_rofl:

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Ma nisam tebe zaboravio,hvala i tebi na savjetima i pomoći
Nego, nije se rupa na koljevci razlohala ili pojela nego se izgleda klin/bolcn centralni stanjio,pojeo,izgleda je klin napravljen da trpi više i trosi se pa
ću morat dat otokarit novi
Vidjet ću kad most donesem kući,čekam ove iz Gibnja da posalju dijelove da to sastavim

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Pa bar bolcna nije problem , to je obični komad željeza , skoro obični

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
...evo, danas smo ja i punac pripremali "tupoljeva" (kako ga od milja zovemo) za farbanje. našpricao ga koncentratom dvokomponentne kiseline DIMER (10l=300kn) i onda ga oprao mini washem, hladnom vodom. Svo zlo je izašlo iz njega.

Dobrog si se posla ulovio a riješit ćeš ti to bez greške.Sa DIMEROM si ga našpricao strašna tekućina za pranje samo nesmiješ pretjerat na nekom stroju dje nesmje farbu oštetit jer ako pretjeraš sa omjerom prilokom mješanja ode farba.ja sam prao traktor pa se malo zaigrao prilikom mješanja i ode farba.Inače ga koriste za pranje kamijonskih cerada.

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
i htio sam da se oguli farba čim više...

s kojim si omjerom radio?

ja sam skužio da je za tvrdokorniju masnoću u kombinaciji s blatom najbolje omjer max 1:1 tj litra dimera i litra vode, promućkat i onda praktički pjenom našpricati jer tako bolje prianja, ak ne mućkam onda tekućina se samo slije s predmeta kojeg špricam...

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
i htio sam da se oguli farba čim više...

s kojim si omjerom radio?

ja sam skužio da je za tvrdokorniju masnoću u kombinaciji s blatom najbolje omjer max 1:1 tj litra dimera i litra vode, promućkat i onda praktički pjenom našpricati jer tako bolje prianja, ak ne mućkam onda tekućina se samo slije s predmeta kojeg špricam...

Ja sam napravijo 1:2 al ja imam špricu od 3l onu povrtlarsku pa u nju smješam našpricam i ostavim 10-15min i onda pranje.

probao sam stavit 1dcl. na tu špricu pa oprart auto dobro skine masnoću i mušice.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Dobrog si se posla ulovio a riješit ćeš ti to bez greške.Sa DIMEROM si ga našpricao strašna tekućina za pranje samo nesmiješ pretjerat na nekom stroju dje nesmje farbu oštetit jer ako pretjeraš sa omjerom prilokom mješanja ode farba.ja sam prao traktor pa se malo zaigrao prilikom mješanja i ode farba.Inače ga koriste za pranje kamijonskih cerada.

moze jedna molba . slika ambalaze tog dimera za pranje .posto radim farbanja traktora i vozila interesuje me da vidim da li kod nas ima to sredstvo . ja poprscem kausticnom sodom i ona dobro skine ali je nezgodna za rad .posle na vap isperem . jel to neka vrsta odmascivaca ili kiselina to mi nije jasno i gde se kod vas to nabavlja

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
I mene zanima di nabavljate taj Dimer,trebat ču da odstranim čim više stare boje sa traktora pa da znam di tražit
Trgovina autodjelova???

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
I mene zanima di nabavljate taj Dimer,trebat ču da odstranim čim više stare boje sa traktora pa da znam di tražit
Trgovina autodjelova???
kod nas ima tecnost za skidanje boje [skid] ima u prodavnici boja i lakova i nije lose za skidanje obicnih boja. napravi reakciju kao ulje za kocnice posklobuci se boja pa se cetkom poskida ili opere.ali ovo je izgleda dosta bolje

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220

kolega tako je...to je to sredstvo...oprao sam kamion s tim sredstvom i poslije ga prefarbao, šasiju, kipu, kabinu i farba ne otpada. sad i traktor. 10l košta 300 kuna s pdv-om, a ima za uzeti u tokić auto dijelovima po cijeloj hrvatskoj, ja sam kupio u obližnjem tokiću.

vidiš, na toj slici se lijepo vidi kako se taj koncentrat sastoji od dvije komponente različitih boja. prije upotrebe dobro promućkati da se aktiviraju te dvije komponente, zatim staviti u špricu i pomiješati s vodom u omjeru zavisi koliko je tvrdokorna prljavština i masnoća...sve ti piše na kanti dimera.

...e da, važno ga je poslije oprati sa hladnom vodom pod pritiskom tj mini washem, jer kao topla voda izaziva neku kontra reakciju u dodiru sa nekim od sastojaka dimera.

Posljednje uređivanje:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
zahvaljujem na obavestenju ,pokusacu da nadjem kod nas da se raspitam.

veselin

Član
Tu od
24 Kol 2012
Poruka
131
Kod nas to jest u novom sadu , zrenjaninu i okolnim mestima je dimer od 10 litara 30 eura a pakovanje od 2 litre je 1000 dinara ili ti negde oko 8,5 eura

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Ajde malo o vladimircu , dosta o tom čudotvornom sredstvu :icon_pidu:

veselin

Član
Tu od
24 Kol 2012
Poruka
131
ajde , e ovak montiram kasiku za sneg , radio nekoliko puta sa njom kad vladko nece da dize ni da spusta , procunjam malo po forumu kazu ocisti radni ventili sklopi i teraj ja odradim tako i sad radi ko sat . hteo sam da kazem da je uglavnom sve vec receno o vladimircu ovde na forumu samo treba naci svoj problem na kojoj je stranici , mad vladimirac je to on moze da iznenadi tamo de se najmanje nadas axaxa........... eee vozio sam vladiku na minus neznam tacno mozda -10c . sto mu prija hladan vazduh ide verujte 30 na sat nisam mogao da verujem da je sa redjim vaduhom dobijo toliko na brzini . vozim ja pun gas i primetim da mi bele linije nekako brzo prolecu na putu pogledam na sat a on zalepio dole . testiram ga pored prijateljevog auta kad on 30km na sat ko iz sale .
forum je ok sve pohvale svaka cast svima za brze odgovore mad meni nisu trebali ali nikad se nezna sta me ceka .
e da jedno pitanje lik iz smedereva oce da mu prodam njusku od anasera staroga , dajte neku cenu koliko to kosta da nenaplatim mnogo a da nije malo eto tu mi treba pomoc

Posljednje uređivanje:

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
Pozdrav svima koji prate ovaj forum i zahvaljujem se SAVORISU na pomoci oko foruma.
I ja sam postao vlasnik vladimirca pre otprilike 3 mjeseca radi se o traktoru sa kabinom iz 1988.godine ima 1460rs i izgleda dosta dobro a videcemo i u praksi toliko o mom stroju.
Zelim jos da kazem da mi se ovaj forum svideo dosta i da sam procitao mnogo i isto tako dosta stvari saznao i naucio o ovom traktoru...
pozdrav...

kukas

Član
Tu od
8 Pro 2012
Poruka
154
vladimirec

zdravo svima imam problem sa kvacilom.
kad krecem sa traktorom ukoliko dam malo jaci gas i pokusam da krenem trecom on nece da krene onako kako bi trebo vec dodje do proklizavanja polako krece da se ubrzava dok motor vrti pun gas i ako ja pustim gas i odma potom ponovo dam on onda uhvati odnosno ne proklizava.
kvacilo mi odvaja skroz na vrhu.
i jos nesto se desava kad pustam kvacilo u navedenoj situaciji ponekad se zacuje kao neko skripanje takav zvuk napr.se nekad cuje na slepi kamijona kad koci samo sto kod mene na vladimiru dosta manje.
mislim da sam dovoljno objasnio.
jos da naglasim da mi je ovo prvi traktor do sad nisam imao svoj svo iskustvo imam na traktoru 539imt kod strica al to je nista sasvim malo sam ga koristio.
...................................................................................................................................................................................
VLADIMIREC JE ZAKON:icon_eyes:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
trebalo bi da svako kvacilo odvaja oko polovine hoda ili malo nize.znaci treba ga dostelovati. ali tvoj problem ce po meni biti u druk lezaju ,odnosno potisnom lezaju kvacila i zabicama na korpi kvacila. otprilike se poceo lezaj raspadati i ostao suv ili se zabice pojele pa zakacuju o kuciste lezaja proizvodeci zvuk skripe. imas sa leve strane zvona menjaca poklopac gde mozes pogledati sta se desava sa kvacilom. i nemoj tako terati da nenapravis jos kakav problem .

Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
druk ležaj zvecka kad je traktor u leru, a kad stisneš kvačilo prestane...
...uglavnom po ovim simptomima neš se još dugo vozit...:icon_cool:

Na vrh