...evo, danas smo ja i punac pripremali "tupoljeva" (kako ga od milja zovemo) za farbanje. našpricao ga koncentratom dvokomponentne kiseline DIMER (10l=300kn) i onda ga oprao mini washem, hladnom vodom. Svo zlo je izašlo iz njega.
i htio sam da se oguli farba čim više...
s kojim si omjerom radio?
ja sam skužio da je za tvrdokorniju masnoću u kombinaciji s blatom najbolje omjer max 1:1 tj litra dimera i litra vode, promućkat i onda praktički pjenom našpricati jer tako bolje prianja, ak ne mućkam onda tekućina se samo slije s predmeta kojeg špricam...
Dobrog si se posla ulovio a riješit ćeš ti to bez greške.Sa DIMEROM si ga našpricao strašna tekućina za pranje samo nesmiješ pretjerat na nekom stroju dje nesmje farbu oštetit jer ako pretjeraš sa omjerom prilokom mješanja ode farba.ja sam prao traktor pa se malo zaigrao prilikom mješanja i ode farba.Inače ga koriste za pranje kamijonskih cerada.
kod nas ima tecnost za skidanje boje [skid] ima u prodavnici boja i lakova i nije lose za skidanje obicnih boja. napravi reakciju kao ulje za kocnice posklobuci se boja pa se cetkom poskida ili opere.ali ovo je izgleda dosta boljeI mene zanima di nabavljate taj Dimer,trebat ču da odstranim čim više stare boje sa traktora pa da znam di tražit
Trgovina autodjelova???
jel to možda ovo http://img823.imageshack.us/img823/8102/dimer.jpg