@savo, mislim da je čovjek rekal da je veliki zupčanik ostal bez zuba...a taj bi po svemu sudeći moral biti isti u svim rusima...
...kad sam stavljal tu vražju šperu, ništa nismo drugo mijenjali nego truba van i druga unutra...znači, jedna je obična (lijeva), a druga ima na sebi taj vrag za šperu, i ta je malko drugačija (desna...gledam traktor odotraga).
u samoj getribi nismo niš dirali, i ako dobro shvaćam problem, taj u getribi je obrušen...
ako ga gordan ima na drugom traktoru, mislim da bude tak najlakše riješil problem...
Kod mene je stari model i ima desno 2 lampice. Jedna je kontakt koja se gasi kada traktor upali a druga pokraj nje je od grijača. Kada uključiš grijač lampica svijetli sve jače, ne znam dali je tako i kod tebe. Drži grijač uključen neko vrijeme pa ćeš vidjeti dali se pali jedna od crvenih lampica.http://www.dodaj.rs/?7/jd/47lGQA2p/img2025.jpg
koja lampica je za grijac. kod mene svijelji samo od akumulatora i ulja u motoru na paljenju
Darijuse,tebi je spera na desnoj strani??? meni je na lijevoj taj zupcanik,gledano odozada
Vica,ipak trebam tvog prijatelja zbog zupcanika. nema na statom vlatku tog zupcanika. ali molio bi te,ako bi mi mogao doznati koliko kosta vilica za ubacivanje u brzine,odnosno naprijed nazad i koliko kostaju kocnice i lamela,ali to troje me zanima cijena novog,a zupcanik,ako ti velis da je u super stanju,mogao bi uzeti i od Milosa.i meni se cini da je taj deo iz kataloga jer na njega ide pomicni zupcanik spere. ali opet neka slika najbolje.aA ja nebih rasturao dva diferencijala zbog jednog zupcanika ni lud. jedino ako je taj drugi za delove pa se svejedno rastura. i ovako ce biti posla . Evo sad sam se cuo sa milosem. Ima i ekstra polovan zupcanik i manji pomicni. veliki je 30 eur polovan zajedno sa stiftovima i vijcima. nov je oko 40 eur. manji pomicni je polovan 10 eur a nov 20 eur. ako treba ostavicu broj telefona Milosa na PP. znaci mora leva truba komplet dole da se skine poklopac menjaca posto tuda se mora izvuci i dekl lezaja i semeringa diferencijala van. onda se kroz diferencijal odvrne par vijaka sto nose zupcanik .i obavezno ga zamenuti jer on centrira diferencijal unutra a kad se sjede ovako otkazuje i sam diferencijal.