Re: Vladimirec
Dobro si shvatio,ima tri položaja visine a koristi se onaj koji ti najvise odgovara.Ja na primer,koristim samo najniži i tada nije puno višlji od Fergusona,ali je primetno i uži tako da mi odgovara za voćnjak. U principu trebala bi ti knjiga koju sam postavio i mnogi je skinuli ali je link ukinut pa bi zamolio Savorisa ili nekog drugog forumasa da postavi ponovo jer meni nesto ne ide sa tim.
On fabrički dolazi sa dva akumulatora od po 6V ,redno spojenih što čini onda 12V i ukupnog kapaciteta od 155 Ah.Alternator je od 700W a ima preklopnik leto-zima i može puniti sa 13-14V leti ili 14-15V zimi ! Što se tiče zahtevnosti...ja uopšte i nemam akumulator već koristim iz putničkog automobila Citroen Saxo 1.5D od 70Ah i do sada mi se nije desilo da ne upali iz prve. Pošto VTZ ima dekompresor to mu je verglanje olakšano i već po zvuku verglanja se čuje dali je dovoljno zaleteo i dali je akumulator dovoljno snažan da ga vergla. Čim pustim dekompresor upali već na prvi zub.Mislim da mu je sasvim dovoljan jedan od 12V ...100-120 Ah, ali mi se ne kupuje jer ga i ne palim svaki dan već samo povremeno i to uvek leti.Zimi bi i novi akumulator stradao od stajanja i ne upotrebe. Ako vergla i teško pali to je onda razlog za detaljno servisiranje jer sigurno nije do akumulatora !!!Pre je do pumpe za gorivo,čistoće dizni,ugla paljenja i sl.
Neka moja iskustva što se rez delova tiče je da ih ima i da su jako jevtini u poređenju sa drugim traktorima ,tako da bilo koji Vladimirac ,ma koliko plaćen uvek vredi svaku paru koja se za njega da.....jedino možeš žaliti što za iste novce
nisi našao neki u boljem stanju...ali to je trgovina,gledaš...pa šta ti se zalomi ! :? U principu i najgori krš se da
izremontovati za relativno sitan novac...ali traži dosta vremana,truda,dobrog majstora a to je uglavnom problem.
Ovo ti je nisko podesavanje:
Uploaded with
ImageShack.us
A ovo je srednja podešenost kakav dolazi iz fabrike !
Način podešavanja:
http://img517.imageshack.us/g/50555637.jpg/