Ne razumjem druze učitelju, kako sad 25 ks kad je to 25kw ili???
Da li oba imaju zaobljenu njušku? Po tome kako ti kažeš, sudeći po godištima jedan je HTZ T-25(onaj stariji), a drugi VTZ T-25 i pravljeni su u dve različite fabrike, iz dva različita kraja bivšeg SSSR, tj. jedan u današnjoj Ukrajini, a drugi u Rusiji. Dakle, ni jedan još nema onu oznaku "A" i imaju svaki po 20 ks(ruskih). Tek posle 1973. modeli VTZ nose oznake T-25A i imaju 25ks(po njima).
Pokušaću ponovo da nađem taj sajt gde jasno piše da VTZ T-25A ima 25 ks(rus. лс) odnosno 18,3 kw(rus. квт)
Prema zvaničnim ruskim podacima LTZ T-40 ima 40 ks odnosno 29,4 kw što je sasvim logično jer ima motor tačno dvostruko veći(četiri cilindra) od Ahilisovog HTZ T-25, preteče vladimirca(dva ista takva cilindra) koji ima 20 ks odnosno 14,6 kw.
Evo ovde je sve lepo objašnjeno, pa ako meni ne veruješ evo pa se uveri sam:
http://www.avtomash.ru/katalog/histori/muzei_t/t25.htm?PHPSESSID=spcvemadk7nv9kqigqdnonevf2
Kod mene u saobraćajnoj dozvoli piše da moj vladimirac ima 23 kw, odnosno 31 ks. Nije sve jedno da li je ta snaga merena po JUS-u ili po Rusu
Ma svi VLADIMIRCI IMAJU DODATNO JOŠ JEDNU KONJSKU SNAGU VIŠE ---- ZABORAVLJATE NA KONJA ZA VOLANOM!!!! :rolfer:
Ha, ha! U mom kraju kažu na primer za Belarus MTZ 82.1 da ta oznaka 82.1 znači osamdeset dva konja u motoru i jedan magarac za volanom. :rolfer:
Ahilis, ako si pogledao onaj link koji sam ja postavio mogao si da vidiš kratak istorijat u tri rečenice, tj. da su se do 1972. modeli T-25 proizvodili u Harkovu(HTZ), a od 1972. je njihova proizvodnja premeštena u Vladimir(VTZ). Nakon samo godinu dana, 1973. godine se prestalo sa proizvodnjom modela T-25 i počelo se sa proizvodnjom T-25A. Sudeći po godištima traktora ti bi trebalo da imaš jedan VTZ T-25 i jedan VTZ T-25A. taj mlađi bi trebalo da je jači od onog iz 1972. U pitanju su dva različita modela i zato i delovi nisu isti.
DAKLE FORA JE U 2 različite TVORNICE!!! Zapravo iste samo u 2 različita kraja!!!
a jel' ovo auspuh od turbo modela :mrgreen: