Njoko
Dobro znana faca
- Tu od
- 9 Lis 2010
- Poruka
- 1,635
Wp nema veze s mješanjem ! Mješanje ovisi o aktivnoj tvari sredstva a Wp znači da je sredstvo močivi prah a Wg da je sredstvo u granulama. Pozzzzz
E ima :arrow:WP- moćivi prah i EC-tekući koncentrat za emulziju ljepo piše na svakom WP sredstvu treba provjeriti mogućnost mješanja s EC-formulacijama insekticida zbog rubne paleži lista,Kontam napisao Antractol i mješanje koji nesmiju se mješati,po PS-u bi trebalo napraviti test kompatibilnosti,ja već imam provjerene kombinacije pa se toga držim ko pijan plota,a nove 20 puta provjerim da se ne bi kajao:supris:
I zlatna pravila mješanja.
1)Prije bili kakovog kombiniranja sredstava dobro proučiti upute za primjenu i ograničenja miješanja
2)Poštujte osnovno pravilo;sredstvo nikada ne miješati jedno s drugim,već isključivo u spremniku prskalice koji je do pola napunjen ČISTOM VODOM.
3)Kod pripreme škropiva za prskanje s dva ili više sredstva različitih oblika formulacije,bitan je redosljed dodavanja u vodu,odnosno spremnik prskalice.
Prema obliku formulacije pravilan redosljed dodavanja je.
1. VODOTOPIVI KONCENTRAT (SL)
2. KONCENTRIRANA SUNSPENZIJA (KS,SC,FL)
3. MOČIVO PRAŠIVO ZA SUSPENZIJU (WP)
4. DISPERGIRAJUĆE MIKROGRANULE (WG,DF)
5. KONCENTRAT ZA EMULZIJU (EC)
6. TEKUĆA KONCENTRIRANA EMULZIJA(EW)
Sredstva za poboljšanje prijanjanja,okvašivače i folijarna gnojiva,uvijek dodajemo na kraju.
Moćivo prašivo za suspenziju(WP) nikad NE SIPAJTE DIREKTNO u spramnik prskalice,već prethodno posebno pripremite određenu količinu preparata( ja osobno u veliku bocu za vodu 7lit dopola stavim vodu dodam preko velikog ljevka prah zatvorim promućkam i to je spremno) i nakon toga ulijete u spremnik prskalice (također napunjen do pola vodom).
Nadam se da sam pomogao jer to su osnovna pravila.
Jedan korisni link da se zapitamo kada smo prskali a nešto nije u redu na lisnoj masi:
http://poljoprivrednisavjeti.blogger.ba/arhiva/2011/03/16/2716469
Pozdrav.
Posljednje uređivanje: