u hebote što pronađoh
ukucaš u google slike ime ovog štetnika XYLEBORUS DISPAR
i on ti izbaci sliku JOEKIKIja
koja si ti štetočina:mrgreen:
ako nevjeruješ probaj
Hahaha...vidi stvarno...:lol:
Pa ništa onda...
Preporučujem tretiranje pivom u koncentraciji "gajba/dan", ili može i rakijom 1lit/dan,,, samo u toplijim danima smanjiti količinu... da nedođe do rezistentnosti...:lol:
jesi ti siguran, ja na vručini povečavam koncentraciju proporcionalno razlici temperature:mrgreen:
Meni je višnja stradala.
meni isto višnja ove godine skroz suha,ništa na njoj nema,
isto tako i mlada marelica, sve drugo mi je u redu a imam još i :
trešnje,jabuke,šljive i kruške koje su Hvala Bogu u redu,ne znam šta bi sa
višnjom i marelicom...:scratch
namaži voćarskim voskom i skini najlon da se prirodno osuši
Nema pomoći za njih vadi van i najesen sadi drugo voće,ova godina je specifična zbog lanjske izrazito kišne godine pa se dosta voća suši.
Marelica to je normalno za nju ako je kupljena iz rasadnika
Znam da je malo off ali ...
Nešto sam načuo, ali ne mogu provjeriti jer ne poznam nikoga tko bi mi konkretno (iskreno) odgovorio, imam jedno pitanje za ekipu na voćarstvu, a i šire:
U slučaju da preko parcele prolaze električni vodovi i na parceli se nalazi stup (bandera) koji provodi žice (kabel) od struje, da li vlasnik ima pravo na nekakvu naknadu od Elektre?
Isto pitanje važi i za banderu od telefona (T-coma)?
koliko ja znam ako mreža već postoji onda je to več plačeno, osim ako te pri održavanju ometaju ili ti naprave neku štetuA dalekovodi i međumjesna energetska mreža koja ide preko polja?
Sada ste i mene zaintrigirali. Sto u situacijama kada podzemni vod ide preko njive, a oni trebaju raditi neki popravak (telekom, vodovod)? . Dali te moraju pitati za dozvolu, odnosno sto u situacijama kada naprave stetu?
hm.... djelomicno izvlasteno? Mislim da nije jer bih ja kao vlasnik valjda trebao znati nesto o tome, odnsno konkretno, preko jedne mi njive ide vodovod i telekomunikacijski vod, a nikada me nitko nije niti pitao niti obavijestio o bilo kakvom izvlastenju..... niti u katastru niti ugruntovnici nema nikakvog traga o tome tako da ne znam po kojoj bi pravnoj osnovi oni meni mogli uci u njivu kod eventualnog popravka. Razmisljanja?
kod nas je išao magistralni plinovod kopali su nekih 5-10m širine, ljudi su dobivali pozive da dođu /ali neznam gdje) na dogovorhm.... djelomicno izvlasteno? Mislim da nije jer bih ja kao vlasnik valjda trebao znati nesto o tome, odnsno konkretno, preko jedne mi njive ide vodovod i telekomunikacijski vod, a nikada me nitko nije niti pitao niti obavijestio o bilo kakvom izvlastenju..... niti u katastru niti ugruntovnici niti u izglasanom GUP-u nema nikakvog traga o tome tako da ne znam po kojoj bi pravnoj osnovi oni meni mogli uci u njivu kod eventualnog popravka. Razmisljanja?