Pratim malo ove savjete špricanja i moram reći da me strah uzeti jabuku u usta koliki se tu otrovi preporučaju, osobno špricam puno manje i još žena galami na mene što toliko špricam te jabuke. Mi već svi koru gulimo jer računam puna je otrova, a meni se čini da je to s štetnicima sve politika tvornica otrova koji nam ubacuju razne nametnike da više zarade na prodaji. Koga briga što se narod truje, mada mnogi više jabuku ni ne kupuju upravo radi tolikog špricanja.
U neku ruku potpisujem,ali ako ja hoću prodati jabuku a prodam je od 20-30 tona na malo svake god i gospođa kaže JOJ IMA PIKNJICU NEĆU TO KUPITI ?????
A ne bi da je prskano i pogledaj s dr. strane većinom su fungicidi s NADRAŽUJUČIM djelovanjem to piše i na cementu a kada betoniramo jer tko nosi zaš.masku??
I treće ne moraš se bojati drži se karence priroda to sve razgradi,pa i zrak i kiša ti je zagađena pa živimo,a najgori otrovi su ti totalni herbicidi zato ih ja ne koristimo oni kolaju u tlu jako dugo.
Svi koji uništavaju zelenu masu potpuno i svu (za travu)Pa tu i je problem, gleda se vanjski izgled robe umjesto da se pita o kvaliteti, a koji su ti totalni herbicidi?
Pratim malo ove savjete špricanja i moram reći da me strah uzeti jabuku u usta koliki se tu otrovi preporučaju, osobno špricam puno manje i još žena galami na mene što toliko špricam te jabuke. Mi već svi koru gulimo jer računam puna je otrova, a meni se čini da je to s štetnicima sve politika tvornica otrova koji nam ubacuju razne nametnike da više zarade na prodaji. Koga briga što se narod truje, mada mnogi više jabuku ni ne kupuju upravo radi tolikog špricanja.
Svi koji uništavaju zelenu masu potpuno i svu (za travu)
Totalni herbicidi (na bazi glofosata, npr. Cidokor) su manje opasni za okolis od hrpe drugih herbicida. Sam izgled njive (trave, korova) nakon tretiranja nije (glavni) elemnt koji opisuje koliko se dugo neki herbicid zadrzava.
Na forumu ima jedan čovjek koji se otrovao s cidokorom pukla cijev od ručne prskalice intervencija HITNA i par dana kao da ga vlak zgazio,bilo mu jako loše,a nadam se da čita pa neka on ispriča.
Meni se desilo isto da me okupao malo i insekticid i fungicid i nije bilo ništa zato što koristim najviše ŠTETNO ili NADRAŽUJUĆE
Nikada ne koristim niti neću totalni herbicid prskam samo što moram,malo više posla za FS 350 ali ima više biomase da gnoji zemlju.
I zadržava se jako dugo u zemlji jer cijelu godinu ništa neraste zeleno gdje je s njim tretirano.
Na forumu ima jedan čovjek koji se otrovao s cidokorom pukla cijev od ručne prskalice intervencija HITNA i par dana kao da ga vlak zgazio,bilo mu jako loše,a nadam se da čita pa neka on ispriča.
Meni se desilo isto da me okupao malo i insekticid i fungicid i nije bilo ništa zato što koristim najviše ŠTETNO ili NADRAŽUJUĆE
Nikada ne koristim niti neću totalni herbicid prskam samo što moram,malo više posla za FS 350 ali ima više biomase da gnoji zemlju.
I zadržava se jako dugo u zemlji jer cijelu godinu ništa neraste zeleno gdje je s njim tretirano.
-njoko slažem se s ilegalcem glifosfat nema efekta u zemlji i razgrađuje se...
-svaka čast na pridržavanju u integriranij zaštiti ali za njenu primjenu je potrebno određeno znanje, a tek za ekološku proizvodnju e tu ti treba stvarno znanje razine fakulteta da bi bio uspješan
-ja sam samo jednom osjetio efekte špricanja jednim piretroidom i to kao trnci po rukama kad ih izložim vodi, inače zakidao sam vrhove zahvaćene pepelnicom i došao u kontakt s lišćem
Jel tko koristio megagreen i kakva su vam iskustva?
Ja sam jučer prvi put pošpricao sa njime, pa ću vidjeti kaj će biti.
Ja sam špricao fertinom i ne vidim zasada nakon dva tjedna nikakvo poboljšanje, gdje je list bio žut i dalje je žut.
Ja sam špricao fertinom i ne vidim zasada nakon dva tjedna nikakvo poboljšanje, gdje je list bio žut i dalje je žut.
Ferantina V ti neće baš pomoći oko žutila fali ti željeza probaj sa nekim FE helatima ja koristim PROTIFERT FE biološko sredstvo na bazi aminokiselina,a i kukao si u vezi kemije evo ti malo bio sredstva poslje prskanja možeš odmah konzumirati nema karence.