• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Voćarstvo savjeti od A-Ž od 1-12mj

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Hvala prijatelju,idem sutra ujutro jer sam naručen da to obavim
Jer si morao što platiti,ili kakve takse priložiti uz zahtjev?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Jel si bio? Ja jesam. Podnjeo zahtjev pa što bude.

Jesam,idući mjesec će mi izači na tren pregledati bunare i napraviti mi elaborat.
Moram pripremiti dokumentaciju kopije kat.čestica,taksu 50 kn idr. i ide u Zg odande šalju rješenje i kolika će naknada biti za navodnjavanje oko 400 kn/god jednokratno po bunaru.
Ali onda si miran i lakše spavaš i nisi u prekršaju,i možeš jednostavno dobiti iz Eu fondova za ruralni razvoj sredstva za navodnjavanje.
Jednostavno rečeno više ništa neće biti kao što je do sada bilo,samo mnogi nisu toga svjesni.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Gledam u NN još ništa nema, možda će sutra oglasiti. Jel su ti spominjali što o produženju? Inaće prijavio sam dva zdenca. Nisam stavljo na forum kako je sročen zahtjev jer apsolutno nikog nije zanimalo. Valjda ljudi nemaju bunare...

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Ne zanima ih a one koje bi zanimalo neznaju,nisu im javili za produžetak ništa još.
Uglavnom gosp.inž.mi rekao da će kretati na teren početkom 7 mj.na uviđaj podnešenih zahtjeva.
Pitao sam i to u vezi ako ne prijaviš što onda,samo mi je odgovorio da se on s tim ne bi igrao i da nije vrijedno za toliko malo novca i truda za predaju zahtjeva,riskirati prekršajne kazne i gubitak prava na poticaj idr.
Već sam napisao sve što moram to odradim što ne moram po zakonu čekam dok me ne nateraju.
Isto kao i s legalizacijom bespravno sagrađenih objekata,odjednom svi predaju 5-12 a svi su govorili ma to nije potrebno.
A sada sasvim dr. sitacija.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
a kaj sa bunarima po dvoristima moj je sta oko 20 godina i sluzi za kucanstvo jelto treba legalizirati ili kaj

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
a kaj sa bunarima po dvoristima moj je sta oko 20 godina i sluzi za kucanstvo jelto treba legalizirati ili kaj

Ako nije za navodnjavanje za sada,NE i ako nije dublji od 10 metara.

jugi

Član
Tu od
9 Lip 2013
Poruka
184
Pyrinex 480,Dursban E- 48,Foksim G-5

druze, da li ova sva sredstva da pomesam ili sa svakim posebno da prskam?? i da li unistava zilogriza ili njegove larve ?? cackao sam po internetu ali nisam video da ova sredstva unistavaju Žilogriz (Capnodis tenebrionis)??

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
U Jakovine nema laganja :)

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

1643

Temeljem članka 142. Zakona o vodama (»Narodne novine« broj 153/09, 130/11 i 56/13) ministar poljoprivrede, donosi

PRAVILNIK

O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O IZDAVANJU VODOPRAVNIH AKATA

Članak 1.

U Pravilniku o izdavanju vodopravnih akata (»Narodne novine«, broj 78/10) u članku 6. stavku 1. zarez iza riječi: »planskim dokumentima upravljanja vodama« zamjenjuje se točkom, a riječi: »planskim dokumentima zaštite prirode i planskim dokumentima zaštite okoliša, dokumentima prostornog uređenja te drugom planskom dokumentacijom po posebnim propisima.« brišu se.

Članak 2.

Iza članka 13. dodaju se naslov iznad članka i članak 13.a koji glase:

»Dokumentacija uz zahtjev za izdavanje vodopravne dozvole za korištenje podzemnih voda za navodnjavanje

Članak 13.a

Uz zahtjev za izdavanje vodopravne dozvole za korištenje podzemnih voda za navodnjavanje poljoprivrednih površina do 5 ha prilažu se:

– podaci o nazivu i sjedištu korisnika vodopravne dozvole,

– osnovni podaci o djelatnosti korisnika i lokaciji za koju se vodopravna dozvola izdaje,

– dokaz da je podnositelj zahtjeva vlasnik ili zakoniti posjednik nekretnine na kojoj se nalazi zdenac,

– zemljopisna duljina i širina lokacije bunara,

– dubina bušenja bunara u metrima,

– način bušenja zdenca (kopani, bušeni),

– promjer ugradnje u mm,

– statička razina podzemne vode (m.n.m),

– podaci o ugrađenoj pumpi koji obuhvaćaju tip, snagu (kW) i kapacitet (l/s),

– maksimalna količina crpljenja u eksploataciji (l/s) i

– dokaz o uplaćenoj upravnoj pristojbi.«

Članak 3.

U članku 14. riječi »za stavljanje u promet kemikalija« zamjenjuju se riječima »iz članka 13.a Pravilnika«.

Članak 4.

U članku 15. zarez ispred riječi i riječi; »osim za stavljanje u promet kemikalija,« brišu se.

Članak 5.

U članku 16. stavak 1. zarez ispred riječi i riječi: »osim vodopravne dozvole za stavljanje u promet kemikalija,« brišu se.

Članak 6.

Nadnaslov iznad članaka 18. do 23. koji glasi: »4.2. Vodopravna dozvola za stavljanje u promet kemikalija« briše se.

Članci 18. do 23. i naslovi nad njima brišu se.

Članak 7.

U članku 28. stavak 4. briše se.

Članak 8.

U članku 30. zarez ispred riječi i riječi: »troškove pri izdavanju vodopravne dozvole za stavljanje u promet kemikalija« brišu se.

PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 9.

Smatra se da osoba koja je podnijela uredan zahtjev iz članka 13.a Pravilnika ispunjava uvjet iz Dodatka I. točka 9. Pravilnika o dobrim poljoprivrednim i okolišnim uvjetima (»Narodne novine« broj: 65/2013) do nastupa izvršnosti rješenja o odbijanju zahtjeva za izdavanje vodopravne dozvole iz članka 13.a Pravilnika odnosno do nastupa izvršnosti rješenja o odbacivanju zahtjeva za izdavanje vodopravne dozvole iz članka 13.a Pravilnika.

Članak 10.

Zahtjev za izdavanje vodopravne dozvole iz članka 13.a Pravilnika ne može se podnijeti nakon 31. prosinca 2013.

Članak 11.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 011-02/13-01/89

Urbroj: 525-12/0990-13-1

Zagreb, 12. lipnja 2013.

Ministar
Tihomir Jakovina, v. r.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Eto da Vam javim o potrebnim koracima i papirologiji za korištenje vode za navodnjavanje.
Prije 2 dana bio mi službenik iz Hr voda na pregledu lokacije gdje su bunari, dali odgovaraju opisu, znači zemljopisna duž.i širina bunara tj toćna lokacija.
Potrbni papiri za svaku parcelu vlasnički list,kopija katastarske čestice ne stariji od 6 mj, Riješenje o OPG-u, čestice koje su upisane u ARKOD,veličina,koja kultura se navodnjava količina razmak,podloge,tip pumpe kapacitet idr u vezi nje.
Sada ide sačinjavanje elaborata,taksa 50 kn i pravac u Zg na odobrenje.
Kada dobijem riješenje to je trajni dokument jedino će se jedanput eventualno 2 puta morati javiti stanje brojila koje sam moraš postaviti i plačati HR vodama mjesečno ili god kako Vama odgovara.
Samo da napomenem kazne su uff ono:icon_hang:

jugi

Član
Tu od
9 Lip 2013
Poruka
184
hvala puno drugar:(handshake):

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Jel ima neki preparat na bazi kalija da se njime pošprica voćka da odrveni prije?
Još mi dosta tjeraju voćke, toplo je i sad ima sunca i vlage, strah me da ne zahladi naglo pa da ne izmrznu.

S

svibor5

Guest
Pozdrav svima!
pitanje u vezi krećenja voćki - danas sam složio smjesu po sljedećoj recepturi (našao sam je na internetu, vrlo je česta i čini mi se vrlo korištena):
5 kg gašenog vapna
0,5 kg močivog sumpora (thiovit jet)
0,5 kg soli
15 L vode.

ono što me brine je sljedeće: smjesa koju sam dobio više nije bijele boje, nego boje bijele kave, znači nekakva smeđkasta. Da li je to ok ili da nešto promijenim (dodam vode, još gašenog vapna)? Da li je ovaj recept uopće dobar?

Lijep pozdrav!

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Pozdrav svima!
pitanje u vezi krećenja voćki - danas sam složio smjesu po sljedećoj recepturi (našao sam je na internetu, vrlo je česta i čini mi se vrlo korištena):
5 kg gašenog vapna
0,5 kg močivog sumpora (thiovit jet)
0,5 kg soli
15 L vode.

ono što me brine je sljedeće: smjesa koju sam dobio više nije bijele boje, nego boje bijele kave, znači nekakva smeđkasta. Da li je to ok ili da nešto promijenim (dodam vode, još gašenog vapna)? Da li je ovaj recept uopće dobar?

Lijep pozdrav!

Još samo uzmi četku u ruke i raspali.

Najnoviji postovi

Na vrh