čestitam kolega,to bi trebalo biti to,koliko vidim samousisni je,koliki je promjer ventilatora?
vidim da je kritika vrijedila pa su dizne sa vanjske strane kao na hardi-u
kolika ja potrebna snaga traktora ( kw ) za atomizer od 1000l a kolika za atomizer od 400l? To nisam video da je neko spominjao u prethodnim odgovorima.
Ok.U pitanju je gusti zasad jabuke na 1,5h.Atomizer agromihanikin noseni 400l sa lepezom ili kako se to vec zove od 170cm i vuceni 1000l isto agromehanikin sa lepezom 170cm.Izmedju ova 2 atomizera se dvoumim zbog toga me i interesuje potrebna snaga traktora.Teren je ravan.Takodje me iinteresuje da li ovaj manji atomizer moze da oprska isto kao veliki,odnosno da baci oko 1000l po h.Razlog je jer ovaj od 400l ima 65l pumpu a od 1000l 125l pumpu.Ne kontam kako to sve funkcionose?
Staviš malo veće dizne (npr. 05), veći radni pritisak (cca. 12 bara) i voziš sporo (4-5 km/h) i dobit ćeš potrošnju između 900-1000 l/ha.
U svakom slučaju je bolje kod tako velikih potrošnji da je i pumpa jača jer radi pod daleko većim opterećenjem.[/QUOT
Prodavac mi kaze da to nema veze sa jacinom pumpe,jer pumpa na vecim atomizerima je jaca zato sto imaju vecu zapreminu!Koju jacinu pumpe bi ti preporucio?Kod nas nema strucnih prodavaca da i objasne ono sto prodaju,samo da prodaju pa ti se slikaj ako ti ne odgovara
Prodavac mi kaze da to nema veze sa jacinom pumpe,jer pumpa na vecim atomizerima je jaca zato sto imaju vecu zapreminu!Koju jacinu pumpe bi ti preporucio?Kod nas nema strucnih prodavaca da i objasne ono sto prodaju,samo da prodaju pa ti se slikaj ako ti ne odgovara
Razmak izmedju redova je 3,5m kao sto si napisao,samo na atomizeru ima ukupno 14 dizni,7 sa svake strane.Hvala na odgovoru
koji atomizer odgovara normama europske unije ,sa tri posude za pranje ruku ,pranje samoga sebe i spremnika za sredstva ili sa samo jednim spremnikom ,pitam radi kupovine na sajmu u osijeku