Znaci ovaj je los vozac??
Motam i ja na mestu,zašto bi onda imo servo ili hidro volan na autima ili TVeu.Pa i labinca motam u mestu pa šta,zato ima dif da se ga mota.Kultivatori pa i BČS imaju odvojene kočnice baš zbog toga.E sad se setih i traktori imaju duple pedale za kočenje ( pozadi) zbog lakšeg okretanja na mestu-TV nema.Na motoru stisneš prednju kočnicu i praviš krugove,može tak i sa avtom sve je več isprobano,tak da ne vidim u čemu bi bil problem ak se tak radi.Malo gume naj.bu ali j..i ga tak ti je.:icon_pidu:
Skrečeš sa teme na IMTa.Puž(živi pravi)ima dobro podmazivanje dok puzi pa i volanski dok su dobro podmazivani traju ali u životu je tak da sve jednom krepa.
moram, zašto?Nemoj IMT uvodit u ovu priču, oni su posebna vrsta. Svi drugi su normalno napravljeni, i unaprijed je dimenzionirano da se mota ili okreče, kako god vi to zvali, na mjestu. I od toga nebi trebalo biti apsolutno ništa. Ja stvarno ne vidim u čemu je problem, niti sam čuo da je nekome prešao upravljački mehanizam zbog toga. Pogotovo na traktoru koji imaju hidrauličko upravljanje. On razliku niti ne osjeti. (Na automobilima sa servom, pretpostavljam da niko neće motati na mjestu kad je puno teže, ako nije potrebno)
Ispravite me ako griješim, ali dajte mi neke primjere.
Zašto klizati po lameli ako postoji prva brzina , zar je sramoa voziti u prvoj brzini?Kaj se tice lupanja po prstima i lomljenje istih,kod zetora je to rjeseno udubljenim kolom volana,bar kod novijih modela iza 72'.
Kod motanja na mjestu bez serva,naravno da necemo mucit sebe i upravljacki mehanizam nego lagano kretat i motat volan,al dali tu trpi,trosi se lamela,kaj je jeftinije motat na mjestu ili lagano kretat i drzat ga na kuplungu,dok lamela lagano klizi?