To je ok, a i tekuti nevole svjetlo, tak da ubijaš dvije muhe jednim udarcem.
Samo ak imaš domaće koke, bez ljutnje, ali ubijaš i koke. Ok možda se ti baviš velikom proizvodnjom, ali ja domaće koke ne želim izlagati bilo kakvom stresu i neprirodnim stvarima, pa tako niti cjelonoćnom osvjetljenju.
A torac, ne znam kaj ti je to, ali ja mogu maltene hermetički zatvoriti štalu i nikaj ne ulazi. Ali jedan je prozorčić je uvijek otvoren.
A i lisice i kune i sve ostalo mi uvijek radije hvataju patke, što je normalno jer pružaju manji otpor i nemaju baš kljun i kanđe ko koke. Ali i to sam sredio djelomično.
Ovaj tjedan moram proširiti dosta za patke s daskamama im napraviti nisku štalicu, ajmo reći.
Najbolja zaštita je moj šarplaninac Mališa. Pustim ga da malo zapiša na polju gdje držim koke, plus, štala, odnosno taj prozorčić je na dva metra od ograđenog velikog dijela dvirišta gdje mi je pas i vjeruj, kada ovaj zalaje i zareži, nema toga kaj bi prišlo štali.
Jednom se to dogodilo, bila jaka zima, ali je bio jako star i bolestan lisac koja nije imao izbora pa je riskirao. I tada sam držao tamo i patke i zaklao dvije patke, kokoši nije niti pipnuo.