Re: zetor 4340
evo da se malo uključim u raspravu oko zetora 4340,kupio sam novog 1997g,tada mu je cjena bila 24500 DM bez poreza ,na braniteljsku povlasticu,ima samo jednu brzinu kardana 540,po meni solidan traktor za obradu do 15 h zemlje,uz njega imam i imt 539.Napravio sam 6100 rh,zadnje gume su još uvjek orginal i ima ih još barem 30%,prve sam promjenil prije dvije godine jer su se počele razdvajati i otpadati ripne mislim da su bile valjda prepečene kod izrade.Njegova težina mu je prednost a ne mana jer imam osječaj kao da ima 70 a ne 58 ks,nikad mi nije falilo snage.Orem sa 14 cola IMT plugom,imam frezu 210cm IMT,prikolicu ljutomerku za gnoj i balirku welger 52,ostale poslove radi 539.Evo i mana ,moj se uvjek dosta teško šaltal,spori mu je rikverc,teško se prebacuje iz brze u spore ,na 3000 rh problemi sa kočionim cilindrima kod reduktora,na 4500rh otišel sinhron 5 brzine i neki igičasti lageri,tada sam i sredil kočnice,prošle godine sam mjenjal gumice na piksama cilindra i kupil sam sve novo jer komplet za jedan cilindar košta 500kn(klip,karike,piksa ,bolcna i gumice)