• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 4911

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
Pozz, molim ako ko zna 4911, ka vozim nešto mi ruži pod sjedalom klopanče, zvuk kloparanja se smanjuje i pojačava kak se pojačava i smanjuje brzina vožnje, takođe rožđi i u leru. kad stisnem kvačilo prestane, sumnam na neš sa kardanom, mada mi kardan normalno radi..

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,396
Vjerojatno su ti potrošeni igličasti ležajevi,na osovinama mjenjača
Ali ima tu puno stručnijih

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
Ok, hvala na brzom odgovoru, planiram sad za vikend zamijeniti hipenol, kupio sam 25litara, kolko čitam hidraulika, i mjenjač transmisija si koriste to isto ulje i toči se na sredini kod volana kraj mjerke di je čep zar ne?
Oču reč hidraulika nema odvojeno.. Kupio sam traktor pred par mjeseci pa još nisam doma skroz..

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
Što se tiče lupkanja znači ako se traktor upali i kada je i u leru čuje se to naime zvuk je kao da okreće kardan znači oču reč i kada nije u brzini zvuk se čuje, pritikom kvačila zvuk nestane, eto ako je ko imao šta slično, inače godišnje sa traktorom sam do sada pravio 10 radnih sati, služi mi za prijevoz i malčiranje livade.. Mislim sa bivšim traktorom imao sam tomo vinković, koji sam prodao i uzeo ovaj, traktor je uređen rađena je generalka, ide na metak pali na pola ključa, jedino sam ovo primjetio tu lupu, sad neznam dal da probam skinuti pumpu hidraulike gore, dal bi se šta vidjelo ili mora ići popola.. Budem sad prvo zamijenio ulje jer je ispod minimuma, i neznam kad je mijenjano..u transmisiji..

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,396
Mislim da ti nema veze sa pumpom hidraulike, jer ona radi stalno neovisno o kuplungu(ako ti je lijeva ručica kardana skroz dolje)
I pumpa hidraulike ti je ispod traktora, a ne gore
Teško ti je ovako napamet dati konkretan odgovor
To treba čuti netko stručan, ali po meni ti zamjena ulja neće dati zadovoljavajući rezultat, mislim da bez raskopavanja ništa

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
Sjedalo sam skinul, kupil sam novo Ma otuda kao da dolazi zvuk to mu je kutija hidraulike, valjda i ove dvije ručke koju imaju ulogu? Ovo je traktor, Ja sam ga karabuđil, stavljena nova maska, farovi, osvježena hauba novi auspuh i tak pomalo ga bigecam vikendima kad mi se da..

Prilozi

• Hidraulika4911.jpg
    Hidraulika4911.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 30
  • viber_slika_2025-05-12_08-57-52-193.jpg
    viber_slika_2025-05-12_08-57-52-193.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 30

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,376
Ok, hvala na brzom odgovoru, planiram sad za vikend zamijeniti hipenol, kupio sam 25litara, kolko čitam hidraulika, i mjenjač transmisija si koriste to isto ulje i toči se na sredini kod volana kraj mjerke di je čep zar ne?
Oču reč hidraulika nema odvojeno.. Kupio sam traktor pred par mjeseci pa još nisam doma skroz..
Bacil buš 25 litara ulja u špenu.
Prije zamjene moraš otkloniti kvar.

Kad je pumpa hidraulika isključena i kad je traktor u mjestu u zadnjem dijelu iz kojeg ti veliš da čuješ zvuk se nist ne vrti pa nema logike da odatle zvuk dolazi.

Moja je predpostavka da je neki od lezajeva na donjoj piramidi otišel.
Pumpa hidraulike i kardan u polozaj isključeno.
Mjenjac brze spore u ler.
Onda probas pa dođes ovdje po odgovore kaj dalje

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
Hvala na odgovoru, budem danas otišo kod dede pa budem upalil traktor i posnimil kak se to čuje pa zakačim tu..

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
Muha, dal inače mogu odšarafiti gornji dio hidraulike i izvadit je, jer mi na uho djeluje kao da odispod dolazi šrotanje, da vidim kaj se događa ili ne tak? Garažu imam svoju i slat pištolje i td u mlađim danima sam dosta raskapal aute, traktore baš i ne.. A oko mene u Podravini neznam nikog ko slaže traktore.. znači meni na uho kao da odavde ide šrotanje.. uglavnom budem snimil mobom..

Prilozi

• 8db97da4b9ea1d5e1d8d00bcc7e11f97.jpg
    8db97da4b9ea1d5e1d8d00bcc7e11f97.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 21

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,376
Ti možeš kaj hočeš, traktor je tvoj.

Ima tu forumaša koji imaju alata..... mnogi servisi bi se posramili, ali......
A ima forumaša koji imaju one crne ključeve i sa njima čuda rade, nema dugo je jedan od njih uspješno generalku napravi, jedan je traktor na pol del...... mnogi koji su imali muda, a nisu straha imali su si pomogli.

Ima majstora za te stare krampe svugde, samo kaj se rijetko koji hoče toga primiti jer za isto vreme more zaraditi duplo.
Ako su ovi tri znali i mogli..... ja vjerujem u tebe.

Meni nema logike da (kad je sve kaj sam navel isključeno) nekaj tu otraga šrota jer sve miruje.
Znači, odavde pa prema napred se vrti.

Ovo su dijelovi mjenjača koji se vrte kad pustiš kvačilo.
Plus spojničke osovine koje također na sebi imaju ležajeve, ali možda su one manje bitne pošto ti zvuk čuješ prema nazad.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
546
Kolega @Proximo , pitanje:
U kojem položaju ti je ručica ( lijeva ) za pumpu/kardan na slici gornjoj? Je to srednji položaj?

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
546
A ništ onda, i mene zanima koji 😈 to šrota...nekak mi se pričinilo da možda kardan celo vrijeme vrti u vožnji

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
Pozz, svima jučer sam išao k dedi sprobali smo traktor nije se niš čulo, valjda dok je bil uključen kardan se je čul probal sam voziti sve je bilo ok, ma sa traktorom smo tek napravili dva radna sata, nismo još vični mu ak se bu kaj pojavilo budem snimil.. Molim informaciju u reduktore isto sipam hipenol 90? te okvirno koliko litara mi treba za oba reduktora? Za transmisiju sredinu sam uzeo hipenol 90 28 litara..

Inače juče smo sprobali kardan i hidrauliku i sve uredno radi, traktor inače ima 10t sati i rađena je generalna prije 500njak sati, u smislu da su mijenjani klipovi, karike, hilzne, te je bošista odradio pumpu, traktor lijepo pali i lijepo se vozi, u globalu za sada sam zadovoljan.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
546
valjda dok je bil uključen kardan se je čul
Pa , kardan se mora čuti, al ne voziš se sa uključenim kardanom. Traktor se sigurno nije sam od sebe popravil ako kaj šrota.
Prouči teme o zetoru na forumu, imaš jako poučnog štiva, kako dobar servis napraviti i utvrditi eventualne nedostatke. Pogotovo zamjene ulja motor/hidraulika/bočni reduktori/ stanje ležajeva kotača itd.. A tek kad 100 %utvrdiš, onda pitaj. Ja sam isto friški zetoraš, ekipa mi je nemoguće puno pomogla, ali moraš i sam sebi pomoći oko hrabrosti i angažmana.

Proximo

Novi član
Tu od
24 Ožu 2014
Poruka
23
hm ubiti sam se i vozio sa uključenim kardanom, naime nije mi se dalo zajebavat da proučavam kak ručice rade, a morao sam ga regat, da naravno da budem pratio malo kad bude deda sa njime radio dal ima kakvih zvukova, pa budem svakako snimio ak se šta čudnog pojavi..

Najnoviji postovi

Na vrh