Mene potrošnja ne brine, ne radi mi mjerač pa mi tako svejedno. Radim dok ne vidim da imam malo goriva po mjeraču(šibi) i samo zovnem starog da mi doveze 20L goriva i nakraju kad bi računao, na dan poorem oko 3ha i potrošim cca. 70L goriva znači guta oko 20L+ po hektaru, a to nije ništa čudno. 2x14" i orem na 28 - 30 cm stalno, u drugoj brzoj sa prednjom vučom na 2000 obrtaja. Po meni je to i solidno, dobro da nije i više.
I ajde da raskrstimo s tim štelanjem pluga, danas odem na njivu, probam štelati na šarafu pa mi ne štima pa skinem jednu polugu sa pluga da lakše naciljam rupu, pa mi ona nogica propadne u zemlju pa guraj po onoj mokroj travi plug da ga opet zakačim, nakraju sam puko, ošao kući skratio španer za jednu kariku i ori dalje.
Sutra kontam napraviti dvorišnu simulaciju brazde pa da ga na ravnom probam malo uštimati.
Znači danas sam štimao po manualu pluga, zahvat 34cm(14") treba ići na 9-u rupu za razmak kotača od 110cm, mada je razmak od gume do gume 107cm, a od ripne do ripne 110cm I onda mi nema logike da jaram mora biti isto dugačak s obje strane jer mi tijelo pluga ode na desno, al' i dalje mi topling u brazdi ide ukoso, znači trebao bi staviti na 11 rupu otprilike da dobijem ravan topling i onda bi to trebalo biti to?
I onda sam postigao dobro poštiman plug kad je topling poravnat u brazdi? Dosad mi je talno išao ukoso, al je plug stojao ravno u brazdi, samo je topling išao ukoso.
BTW: @NEWHOLLAND
Bio sam jednom prilikom u Lateranu i pitao za predplužnjake, cijena je ta, 550 kn komad dođe, nebitno jesi kupio kod njih plug ili ne cijena je takva i to je to.