Evo ovako. Našetalo sam onih dana nekako i nisam bio zadovoljan jer sam morao orati sa blokadom diferencijala stalno, druga brazda je slabo hvatala dubinu koliko god da sam je silio na toplingu, a zahvat je bio 70cm.
Danas mi se rasklimao onaj klin za produživanje jabučica ma mi se sve pohebalo na plugu jer na zamlji nisam mogao vratiti to nazad bez skidanja pluga i tako sam onda morao opet štelovat plug.
Sad sam dobio da plug ide ravno kao po staklu i koliko god da ga spuštam na ručici hidraulike brazde uvijek hvataju isto i uopće se ne opterećuje traktor koliko god da guram ručicu dolje, digne je malo ispod pola i ore isto kao i kad je pustim skroz dolje, lagano bez problema, a još pada cijelo vrijeme neka rosulja i orem bez špere, a dok nisma to uštimao špera stalno mora raditi jer kliže kao blesavo.
Izgleda da sam pogodio zlatnu sredinu na jarmu sada, mada je španer napet, a nisam ga niti pokušavao raspuštati jer sam sada prezadovoljan kako ide oranje, probat ću otpustiti za oranje bašće, jer me sad strah da ću popušit ovo kako sam ga naštimao.
Inače, pojavilo mi se curenje vode između dvije srednje glave, pomislih da je brtva, al' nebi baš na obje samo na rubovima propuhalo, a taman se nalazi ispod onog metalnog "crijeva" koje je za dovod vode u glavama, pa očito piša na tome, al' čim se zagrije više ne piša...