• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Cirklular, mlin i te stvari dok stoji zetor moze potrosit, transport ajde, ali u zemlji s odgovarajucim prikljuckom s odgovarajucim vozacem nemoze nitko reci da trosi, ili je svima gas u podu

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Cirkular ni nećeš kopčati za veliki traktor,a Zetor 5011 sa jednim rezervarom napili drva za cijelu zimu. U transportu isto tako,jesenas je moja Proxima potrošila isto goriva ko i TD duga devetka. Odvukli smo isti broj prikolica na istoj relaciji,sa istim teretom,plus minus parsto kila.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,341
Baš za gore navedene poslove Zetor je odličan.. Za cikular i slično ima kardan preko brzina i cijeli dan može vrtiti na ler gasu sa jako malo goriva. Druga stvar ciklon, Zetor je jak na kardanu i samo pošten gas i tu se napravi odličan posao..

Evo, Zetor 6245, Sip ciklo 100, 2200 o/min :) i samo bacaj klipove :)
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=xrYWHKKO9io[/YT]

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,492
U ova dva dana sam orao 12h po danu. Ujutro natočim 3 kanistera od 20L, jedan ponesem i njega još kasnije natočim na njivi i vratim se kući sa kojih 10-ak cm goriva u rezervoaru.

Ne znam, po meni to nije puno, istina tek sam malo ozbiljnije ušao u poljoprivredu, ali dosada nisam s ničime nezadovoljan kao ni stari s traktorom tako da... To što bude nekih kvarova to je sve normalno, novo se kvari, a gdje neće polovno i izvitlano.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,879
Jak je zato što su to ipak Češki konji a ne neki tam tko zna koji i čiji. :eek::

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501

Pa ok, ovo ovako ovo preko brzina i ne trosi, trosi kod onog tko nema osjecaja.. Rus 1025 podrivanje na 60-70cm 8 litara na jutro, nebi covjek vjerovao. Nekom bi mozda potrosio i 15

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,772
2 hektara, 6 parcela (vađenje međa, itd..) + put, plug 2x10coli cca 45 litara, ovaj posavac 2x14 .. 40 litara.. s tim da je motor dobar.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,492
Jedno pitanje. Netko je nedavno u nekoj temi spominjao nešto, kad u mraku tinja lampica od akumulatora da regler najvjerojatnije ne puni kako treba?

Danas sam pred mrak išao orati bašću punci i kad se spustio mrak primjetio sam da mi lampica od akumulatora tinja onako pa me sad baš zanima.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037

Ma to se meni desilo al se pali o gasi pogotovo na vecim obrtajima tj pojacava se svjetlost sa gasom i rekli su mi ovde na forumu diode da su otisle, isprvljacice al ja tako radim vec sigurno 5 mjeseci ni puni i dalje al cu ga raskopat da vidim koje su diode unutra da narucim sa ebaya :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,492
Nemam pojma kod mene samo tinja u mraku, sad dal je do reglera ili dioda ne znam, al' puni se akumulator i dalje tako da ne znam dali da diram ili ne, bolje ne dok ne prdne nešto.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,772
Bome kolega, za 40+ hektra kolko ti delaš, ja bi imao računicu i novi traktor uzet.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
Onaj @mali se u Ursusa razumije k'o Mara u krivi ku...

Cijeli dan oranja, 355 ne potroši rezervoar goriva (80-ak litara)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,033
Veliki medo je u ogromnoj prednosti kaj se potrošnje tiče u odnosu na Zeksa četvrtaka, čak bi se usudil reči da troši manje nego neki Zekani trocilindraši.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,341

Trebalo bi probati u istom poslu:). Meni recimo Zetor 3511 potroši u 14h berbe sa Tornadom 40 cca 40l, ali sa gasom na podu.. Nema dosta rezervar, moram dolijevati..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,341

A koliko može uzorati, po meni sa 2 brazde (12 cola) u danu se može uzorati 3 rali..

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,772
3 rali sa 80 litara.. jel to nije preveć?? S 80 litri treba bar 6-7 rali zmazat

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
Ovisi kakva njiva se ore i kakvi su uvjeti.

Ja sam sa 3x12'' za 9 sati poorao tri jutra na njivi koja je šira nego što je duža, ali je to je bilo laganim tempom. Svakih nekoliko sam stao, protegnio noge, tokom tih 9 sati spucao kutiju keksa i 2 litre kole, sutra dan me ništa nije boljelo. Nisam mjerio koliko sam goriva potrošio.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,341

Pa ajde ti reci koliko se može? Meni treba s proximom i 2x12 dva, dva i pol sata za ral..

Najnoviji postovi

Na vrh