Vidim da se povela rasprava na temu Mene i Mog Zetonje pa da rasčistimo...
Da se razumijemo, koliko ja znam forumi služe da ljudi razmjene svoja mišljenja, daju savjete, pomažu jedni drugima, a ne da samo pokazuju svoju dobru stranu i kako je nešto njihovo super, uber, savršeno i besprijekorno. Ne kvari se, ide na zrak, radi sam dok ja ležim pod šljivom i pijem pivo...
Druga stvar, ovaj moj traktor je "izjeban" i ja to ne skrivam. Zagrizao sam mamac i u'vatio se na udicu, (ni prvi ni zadnji) al' se ne sramim toga i otvoreno pričam o svakom kvaru/problemu, najviše u svrhu toga; Razmjena iskustava i pomoć drugima koji se nađu u takvim situacijama, ako žele ići na 'Uradi sam' sistem, a ako hoće dat' pare nekom serviseru, nije moja niti ičija tuđa briga.
Isto tako ne vidim neki pretjerani problem u tome što ja svaki kvar podijelim s vama i isto tako ne vidim zašto je problem u tome što ja popravljam svoj traktor... Bolje bi valjda bilo da kažem da ide na zrak i ne kvari se, a ovako traktor malo - malo ide popola i u stanju raspada je...
Znači traktoru je sat stao na 5899 rh, koliko je odradio od tada, ne znam, kod mene je sad prešao preko 250rh jer nisam računao spremanje za sjetvu i samu sjetvu + prskanje vinograda i u ratarstvu.
Da je savršen daleko od toga, al' ne znam šta Vi svi doživljavate kao da je traktor svaki dan na kanalu i samo se nešto šarafa, nitko ne pita koliko taj traktor odradi, nego samo da je sranje...
A sad da se vratim na prednji diferencijal. Morao sam naručivati iz Zagreba semering onaj veći 'Combi 45x60x12' da bi na kraju ispalo da taj ne odgovara nego idu 2 obična 45x60x8 pa se kontriraju, to su na glavčini, a onaj na diferencijalu je Combi i pasao je sa Lisnik-ovih slika tj. ta dimenzija.
Sve skupa sa demontažom i montažom je trajalo oko 2 sata, najviše problema mi je zadao krajnik spone koji se dobrano uglavio i nije se dao izbit dok ga nisam malo "podgrijao" i dobrano zveknio, samo sam onda poderao navoj na matici dok sam izbijao, al' srećom sam imao tih M18 matica sa sitnim navojem kod kuće pa nisam morao trošiti vrijeme na kupovinu, sve u svemu posao nije zahtjevan i ne traje puno.