marko93
Legenda
- Tu od
 - 31 Sij 2008

- Poruka
 - 5,898

poz,, imam problem sa kipanjem prikolice, kad pod teretom hoću kipati moram stisnut gas do daske kako bi počela da diže i to jako sporo. dok praznu prikolicu kipa bez problema
Slaba hidraulična pumpa..
poz,, imam problem sa kipanjem prikolice, kad pod teretom hoću kipati moram stisnut gas do daske kako bi počela da diže i to jako sporo. dok praznu prikolicu kipa bez problema
Kada sam kipao i kada dođe do kraja čuje se onaj zvuk kako ulje hoće da protekne a ne može... To mora da ste svi čuli jednom, ali kada hoću kipati to se ne čuje, znači kao da nije ništa uštekano nazad, motor radi normalno, davao sam i gasa, ništa ne pomaže... Kipao je 4 puta prikolicu, 4. puta kao što sam napisao bio je problem pri spuštanju, a 5. puta nije htjelo kipat...
Slaba hidraulična pumpa..
kako riješiti ovaj problem,
Kupit novu pumpu i zamijenit ju sa starom na traktoru.
Ali prvo ispitati koliko ima pritiska stara pumpa.Najjednostavnije manometar stavit u brzu spojku na traktoru i aktivirat ručicu u kabini.
koji pritisak je radni i u kojem opsegu treba da bude taj radni pritisak da znam koji manometar tražiti i postaviti
dali se može reparirati ova stara pumpa
Pumpa je ispod diferencijala (u večini slučajeva, kod nekih je napred na radilici)meni neče dignuti kpu kad je na njoj teret, znači oko 4tone negdje, izvuče prvi klip na prikolici i tu stane. ak malo cimamo s nečim ispod sanduka, onda nekad krene samo, prvo se dešavalo to kad je kardan bio na 540 da neče dizati, pa sam kipao na 1000, sad neče ni tak više. sad me ebe malo, neznam di mu se nalazi pumpa od hidraulike, jel se vadi ispod traktora negdje, ili ispod sica, ili neš treće![]()
Na 175 bi se trebal aktivirati sigurnjak.koji pritisak je radni i u kojem opsegu treba da bude taj radni pritisak da znam koji manometar tražiti i postaviti
dali se može reparirati ova stara pumpa
Pumpa je ispod diferencijala (u večini slučajeva, kod nekih je napred na radilici)
Nemora biti da je do pumpe. Možda je do razvodnika ili sigurnosnog ventila, a možda i samo do O-ringa
Na 175 bi se trebal aktivirati sigurnjak.
Od reparature pumpe nema baš puno koristi.
Pumpa (ako je tip sa ugrađenom ispod diferencijala) odozdo ima poklopac sa desetak vijaka M10. I filter je ispod.
Za ovo sve ostalo treba skidati poklopac hidraulika, a ionak ga treba skidati da bi se prebrtvil razvodnik i cilindar, pošto veliš da ti poskakuje, tj digne se pa spusti.
Ne. Skine se sjedalo vozača i limeni poklopac ispod njega. Odmah je sve nadohvat dizalice ili kakve ekipe koja ga bude izvadila kroz zadnje staklo.