• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

miha55

Član
Tu od
17 Lis 2015
Poruka
72
Ma vraga bi bil gore prvo resenje je bila obicna '' pipa'' sa tri ulaza a onda je ovo uletilo. Puno je jednostavnije sa ovim delati nego sa obicnim razvodnikom jer ovak i dalje koristis samo jednu rucku ko komandu i to onu na traktoru.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Auuu kod mene je ono ulje što ide u mjenjač,čini mi se 46.Ugradio sam cilindar volana od viljuškara na Ursusa i nešto ne radi kako treba,upravljač je dosta težak pa zato pitam koje ulje ide za zetorov cilindar zato što je i od viljuškara sličan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ko je bil donator cilindra, Indos ili?
Napojil si ga s onom vanjskom pumpom kaj imaš ugrađenu?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ako je ppt Trstenik proizvođač onda je garant od Indosa, a i na oko mi je sličan.

Onu ventilsku kocku si isto ugradil?

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Da i kocku sam ugradio,sve zajedno kako je i na ovom sa oglasa.I još sam nosio cilindar na reparaciju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Da i kocku sam ugradio,sve zajedno kako je i na ovom sa oglasa.I još sam nosio cilindar na reparaciju.
Vjerujem da su provjerili ventil, onajn dio na koji stežeš gurajuču sponu i na nije u njemu čahura puknuta.
Ja sam mislil na jednu drugu kocku koja omogučuje da imaš istovremeno volan i ostalu hidrauliku, tj. na priritetni ventil.
U papirići kaže INA Hidraol HDS 46 i to čudo i ja koristim.

Probaj samo povremeno odsarafiti mjerac da izbaci zrak ako radi na preskokce, a moguce da fali ulja ili je rijetko.
On je to ugradil na Ursusa i koristi ulje iz mjenjača koje je vjerujem hipenol, pa misli da je gusto.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,490
MUHA evo može li pitanje imaš ovdije preporuke za traktore, ja planiram kupnju jednog da ima između 60 i 80 ks, prednja vuča poželjna ne i nužna što preporučaš, i dali znaš za nešto kvalitetno na terenu. HVALA

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Kad je tema Zeks onda valjda na njega i ciljaš?
Po mom skromnom iskustvu oko njih ja bi ciljal na 7745, ako ubodeš kolko tolko dobrog imal buš raketu.
Nemam pojma jel ima gde kaj, nisam u tim vodama.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Sve ti je to tu negde. Mala razlika u borungu cilindra, male razlike oko kojekakvih ručkica..... U vreme tih traktora Zetor je imal proizvod. Meni su oni isti, a detalje garant zna Zeljko kz.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
4911 borung 102 4712 borung 100 4718 isti 4712 jedino ima kabinu oba mogu imati ručni kardan za kuplung i prednje amortizere.

Najnoviji postovi

Na vrh