• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ako lagano kvasi na ovu rupicu, dali to znači da je pumpa gotova? Nije strašno, ali stalno mokro pod traktorom, već nekih 10 dana curi, možda litra u hladnjaku fali.
Znaći da je pumpa vode pri kraju i da je propustil pakung ili se poderala čahura po kojoj pakung ("semering") klizi.
Pripazi, jer sljedeči stradavaju ležajevi, a kad oni odu onda ventilator odleti u hladnjak,

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
U prijevodu ili na vrijeme promijeni pumpu vode ili ju repariraj a reparacija skoro pa se i ne isplati

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
U trgo agenciji ima za cca 360kn, el ta dobar izbor? Uređuju stranicu pa ne mogu link staviti. Ne bi htjeo staviti šta bilo.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Dijelovi za zetora su najjeftiniji kod uvoznika. Imas par specijaliziranih trgovina.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
imam i dvije mazalice koje nisam uspio probiti (mazalice rade, al je zapeklo unutra). ne znam ni od čega su, nalaze se iza klina od topling poluge-kopirke, jedna sa lijeve i jedna sa desne strane. uvučene su pedesetak cm u dubinu ispod kabine pa su nezgodne za podmazivanje.

Gdje su točno te mazalice? Ja ne znam za njih, ni ne mogu ih naći, a traktori bi trebali biti isti. Da ti nisi podmazivao oduške od kočnica? Slični su mazalicama...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Zašto mi klema + često oksidira,ove jeseni je mislim tri puta oksidirala, izgubi kontakt. Klema je od olova, možda je do nje? Prije je bila od mesinga, ali je pukla i mislim da sam prošle ili predprošle zime stavio ovu.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Očisti, lagano prstom namaži tovatne masti i trebalo bi da duže ostane čisto.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Znači da ti vjerojatno kućište akumulatora ne dihta i da kiselina ide van oko stupića.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nisam električarali mislim da to ima veze sa alternatorom i punjenjem. Provjeri da li ga dovoljno puni.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Kad si mjenjao kleme sigurno si lagano oštetio(odvojio)kontakt baterije od plastičnog kućišta baterije i tu isparava kiselina i stvara se oksidacija na klemi.
Mislim da ćeš to riješit kad promjeniš akumulator :icon_e_surprised:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nisam električarali mislim da to ima veze sa alternatorom i punjenjem. Provjeri da li ga dovoljno puni.
Prije se to događa kad previše puni, jer onda kiselina "vri".

Mislim da ćeš to riješit kad promjeniš akumulator.
Ako ima lokalni majstor za akumulatore, mogel bi to popraviti.

Šima, za prvu pomoć, probaj stupić do kućišta namazati lagano neutralnim silikonskim kitom. Možda malo pomogne, do zamjene akumulatora.

Najnoviji postovi

Na vrh