• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
Poštovani
Molio bi vas za pomoć, dakle kupujem traktor i danas sam išao gledat jedan zetor 5211 kod prijatelja, on ga prodaje, znam torpeda u dušu pošto imamo jednog, ali za zetora ne znam skoro ništa, malo mi je čudno što ga prije paljenja treba "napumpati" navodno zato što je rezervoar dolje. Čudno mi je i to što da bi hidraulika dizala treba uključiti kardan. I da čini mi se da hidraulika ne diže baš visoko, moj torpedo ne diže visoko, ali za ovog mi se čini da još niže podiže. I još na kraju me zanima na koji se način traktor gasi? Znam da glupo zvuči pitanje, ali pokazao mi je jedan meni malo čudan način.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,976
Pumpanje je skoro pa klasika na svakom, ali i to se da riješiti.
Hidraulika mora raditi u jednom od položaja bez da se kardan vrti.
Hidraulik ako ne diže dovoljno visoko možda treba samo poštelati ili previše spušta pa se poluge prebace za jedan zub.
Za gašenje je potrebno vratiti ručicu ručnog gasa prema dole.
 

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
517
Hvala na odgovoru, to mi je sve bilo drugačije (ne velim da nije dobro) pošto nisam nikad prije vozio zetora
 

filiprap

Novi član
Tu od
9 Lip 2019
Poruka
26
Pozdrav, imam Zetora 5011 zanima me posto imam linijsku pumpu i dok ulijevam ulje unutra on meni nakon pol dcl baca na odusak ulje van a na mjerici mi ne pokazuje da ima ulja. Ko tu kog sad seksa (zna se on mene). Moze netko pojasnit zasto se to događa i isto tako sam imao problem sa navojem na dovodu od rezervara na casicu (to je rijeseno) no nakon 20ak km mi je malkoc zatrokiro i nastavio dalje normalno radit, koji mu je bog? Hvala. Lp.
 

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
248
Idem izmijeniti ulje u 4712 i kad sam ga ispustio nađem komadiće metala u karteru. Kao poena od bušenja, onako sfrkana metal. Ovako je u karteru kad sam ga skinuo. Inače ima 500 sati od generalne, pritisak ulja 2 bara na leru kao i inače. Da li se trebam zabrinut ili stavit ulje i tjerati dalje?
 

Prilozi

  • IMG_20200704_151641.jpg
    IMG_20200704_151641.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 34

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,976
U pravilu špene nebi smjelo biti.
Na tvojem mjestu ja bi potražil porijeklo špene.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,756
Nisam nikakav majstor ali jaaako su male šanse da budeš vidio od kuda komadići metala. Bilo je toga i kod mene na ursusu. Na zetoru nemam tih problema jer čep nema magnet na sebi pa nevidim jel ima špene. To sad jedino po malo raskopati motor do ne nađeš gdje je šta poderano. Može biti od ležaja glavnih, letećih, aksijalnih, karika, zubčanika u razvodu. Po meni skinuti karter i poklopac razvoda i dalje nemaš šta gledati osim nanovo sve. Ako je pukla karika sa donje strane možeš vidjeti risove na cilindru. Samo kažem svoje mišljenje a dečki koji rade to godinama ipak puuuuno više znaju.
 

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
248
Bio je majstor koji je radio generalnu i on kaže da stavimo novo ulje i onda ga ispustimo nakon par sati, pa vidimo je li i dalje ima i da li treba rastavljat. Ulje nije trošio, palio normalno, vukao, jedino je dimio dok je hladan i bio ne miran, ali to mislim da je do pumpe. Jer unutra je sve novo, osim uljne pumpe i klipnjača. Svi zetorovi dijelovi osim glava koje su ursusove.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,756
Jebate pa barem uljna pumpa nije toliko skupa da si morao toliko riskirati. Klipnjače se tak i tak ne mijenjaju osim ako su pomotane ili nedaj bože da puknu. To šta dimi i radi nemirno jedino pumpa i dizne trebaju boljeg majstora. Mika zna dobrog majstora za pumpe osim ako ti nije baš daleko. Mogu ti i ja poslati broj tog majstora.
 

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
Pozdrav,
Postoji li mogucnost da se na proximi 100 2019 godiste ugasi opcija kocenja prednjih tockova preko vuče.
Zivimo u potpunoj ravnici tako da nam to nije potrebno,a prilikom kocenja se cuje zujanje prednje vuce.
A smatramo da je to u nasoj sredini bezpotrebno opterecenje na vucu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh