• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
2,943
Nisam rekao da išta fali rabljenoj,samo sam pitao na koju se ta cijena odnosi
Pitao sam da nisi možda negdje nove pronašao po toj cijeni...
 

Stjepan2000

Član
Tu od
3 Ruj 2020
Poruka
71
Pozdrav, isao sam u kupnju zetora 7340 turbo, i primjetio sam da baca dim na odusak, vise izgleda kao para, traktor odlicno pali, ima snage i ne puši na auspuh, ali me to zabrinjava sto baca dim na odušak, pa me zanima sta bi to moglo biti i jel pametno bas kupit taj traktor...
Lp
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,556
Sa tim traktorom nećeš sigurno pogriješiti ako ti treba nešto od 80-90ks,to je sila od traktora, možda i najbolji što je Zetor napravio. Ima ga član Hass pa ti može još bolje reći.
 

Stjepan2000

Član
Tu od
3 Ruj 2020
Poruka
71
Znam da je traktor super, imam i sam doma 2 zetora, nego kazem zanima me iskljucivo taj sta sam isao gledat, brine me to sta dimi na odusak, pa me zanima jel imao tko kakav slican problem i koji je uzrok tome sto dimi na odusak...
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Mozda je neki problem sa karikama ...
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Gajan

Aktivni član
Tu od
27 Sij 2018
Poruka
183
Najvjerovatnije spekle karike ništa strašno. Nije velika investicija napraviti.
 

Stjepan2000

Član
Tu od
3 Ruj 2020
Poruka
71
Da više kao para, nije da kapa ulje, bijeli je dim, imam doma 2 zetora i nikad mi se to nije dogadalo, zato mi je to sumnjivo kod toga...
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ako još uvijek nema ulja nek te to ne zabrinjava, ali nije baš neki dobar znak. Možda pari jer je vani hladno pa te to vara.
Za svaki slučaj ga probaj dobro zagrijati da vidiš kaj bu onda, jel bude ulja.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Simptomi curi voda u karter. Ima par načina zašto. Sve je rešivo i nije veliko ulaganje malo komplikovano za pronaći kvar. Sobzirom da nije tvoj traktor to je poteško. Ako se ispalati kaži prodavcu da spusti cijenu jer se traba radirt motor obavezno. Ali da ti pojednostavim. Može da pušta glava napukla ili dihtung, to je najčešći simptom. Ispitat glave i novi dihtunzi. Sledeća varijanta je da puštaju gumice oko stubline dole, međutim ako one puštaju voda mora da curi i da izlazi u karter i dok motor neradi tada imaš vodu u ulju ili se ulje miješa sa vodom i bijeli. Ali najvjerovatniji i 90 posto je problem šuplja stublin bočna sa strane i pušta vodu u kompresioni prostor ispod klipa. Naznam koliko se razumiješ u mehaniku. Ako se skine karter i prije diranja bilo čega treba dobro pogledat dali postaji curak vode sa unutrašnje strane bilo koje stubline, obavezno sve pregledat prema na dole( podigneš klip gore da se vidi šta je dole). Ako se tako ne otkrije moraš alatom da vadiš jednu po jednu stublinu , tada če se vidjeti dali je oštećena. Postoje greške u odlivku stubline višak šljake na jednom dijelu gdje je porozna i voda načini mikro rupu kroz koju samo u radu motora izlazi voda i kako temparatura raste para je sve veća , ali zbog temparature i brzine rada klipa, klip vodu razbija u paru, tako da nemaš viška tečnosti ulja ili voda se nemiješa sa uljem već automatski izlazi ta bijela para na odušak.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ja mislim da kvar nije baš tak veliki kak je kolega opisal, ali moguče da i je.
Srečom pa popravak motora nije skup u odnosu na vrijednost traktora.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
J sam naveo sve smiptome koji daju paru, najblaži je dihtung, ali on nije. Može biti da je napukla glava ali ona mora da duva , izbija para ali se tada crijeva za vodu napinju, i tada vjerovatni a skoro i uvjek mijaša vodu sa uljem ili izbija komprasija vani. Tako da ostaje ovj poslednji simptom nažalost najteži i veoma rijedak ali to je to. Ako slučajno kupiš trktor i bilo kada budeš nešto radio na motoru javi dali sam pogriješio.
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,556
Takav problem sam imao na Ursusu prije 2 godine. Traktor je dimio samo bjelo, mješao ulje i vodu a uzrok je bila šuplja stublina.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
logički, ovaj baca na odušak pa zato i ne sumnjam na neke od dijelova koje je kolega smilan navel
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Nsi rekao da ide i bijeli dim na auspuh, te je većnešto drugo, i pobija one moje predpostavke. Zato je problematično dati savjet jer čovjek nevidi sve uticajne faktore.
 

Stjepan2000

Član
Tu od
3 Ruj 2020
Poruka
71
Kod zetora sto sam isao gledat ne baca uopce dim na auspuh, traktor dobro ide i lijepo radi, ali kazem nije dobro to sto puši na odušak, sigurno je problem u necemu, a i previse covijek trazi za njega, tako da vjv nista od kupnje
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Da moji komntari su da neme problema oko kompresije i to je ok i to nediraj, i ako budeš mijanjal stublinu ostavi i klip i karike na mjestu.. Postoje problemi što voda izalzi i brzo se pretvara u paru.
Ako ga bideš išao gledat prvo vidi dali fali vode u hladnjaku, ako je pun ili malo nedostaje samo je gubi prilikom rada i nažalost toj je simptom rupe u stublini. neznam dali je negdje imam,ako je nadjem mislim da nije bačena, uslikat ču je da vide svi šta je to , vjerovatno i veliki broj majstora nije video taj kvar ili grešku.

Nažalost otišla stublina u smeće.
Boki nisam dobro video komentar tvoj. Kod tebe je onda bacala vodu u kompresioni prostor iznad klipa, a kad neradi se slijevalo u karter, i ti si tjerao dobro dog nisi radio stublinu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh